Чернігівські лісгоспи озвучили ціни на ялинки та дату початку продажів “зелених красунь”

 

 

 

 

Карантин карантином, а Новий рік ніхто не скасовував. А Новий рік – це, безперечно, новорічна «ялинка». Тому ЧЕline вирішив поцікавитися в головних заготівельників лісових красунь про цьогорічні «ялинкові» плани.

«Новорічні дерева, а це сосна звичайна, сосна кримська та ялина європейська, звісно ж, будуть реалізовуватися. Плани щодо їх реалізації є. Водночас будуть дотримані всі карантинні обмеження, що діятимуть на момент продажу», – пояснює Володимир Єленич, заступник начальника Чернігівського обласного управління лісового і мисливського господарства.

За його словами, однозначно купити новорічне дерево можна буде на території лісгоспів. По решті локацій наразі ситуація не відома.

Орієнтовно ціна на новорічний символ буде аналогічною торішній, тобто в середньому десь 65 гривень. Це за ялинку чи сосну від одного до двох метрів. Планують почати ялинковий сезон приблизно після 10 грудня.

Торік «лісівники» реалізували 27,7 тисячі новорічних дерев, цього року планують продати не менше як 20 тисяч. Незначне зменшення можливе у зв’язку з пандемією.

Також у лісовій службі акцентують, що в сезон, а це грудень місяць, діють досить жорсткі штрафи для тих, хто незаконно вирубує ялину чи сосну. За словами Володимира Єленича, за зрубане дерево діаметром до 10 сантиметрів, порушнику доведеться заплатити розмір шкоди, що становить майже 520 гривень. Плюс до цього додається штраф у розмірі від 510 до 1020 гривень. Тобто за ялинку вартістю 65 гривень із любителів краденого стягнуть від тисячі до півтори тисячі гривень.

Джерело: cheline.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь