Історії тих, хто кинув курити: ніжинці діляться досвідом

 

 

 

 

19 листопада – Міжнародний день відмови від паління

День виник в 1977 році в США, а заснований ВООЗ як міжнародний в 1988 році. Заходи цього дня присвячені питанням зниження тютюнової залежності.

Цей День – прекрасна можливість для тих, хто палить, дізнатися – чому і наскільки просто залишити це. Справа в тому, що залежно від паління не існує. Те, що курець тягнеться за наступною цигаркою – є комплекс специфічних процесів, які відбуваються в організмі людини, яка палить. Пише dilovamova.com

Не секрет, що багато людей придумували для себе свої власні способи відмовитися від цієї шкідливої звички.

Журналісти «Нежатин» дізнавалися у різних людей, як вони намагалися кинути палити  і що з цього вийшло, чи не вийшло ?

 

Як я кинув палити – ?

Жителька Ніжина Вікторія (28 років) говорить, що років з двадцяти взяла в руки цигарку задля того, аби просто спробувати для забавки та цікавості. А тоді куріння для неї перетворилося у звичку. Але коли одружилися з чоловіком і Вікторія завагітніла, це стало досить серйозним приводом для відмови від паління.

Житель Ніжина Олександр (22 роки) розповідає, що декілька років тому захворів на ГРВІ, яке перейшло у запалення легень. «Лікувався майже місяць у стаціонарі, багато крапельниць прокапали, дихати було важкувато, якось не так легко, як зазвичай, тому мені просто не можна було палити, але ж хотілося – признається хлопець – проте здоровий глузд все ж таки перемагав і, лікуючись, не брав до руки цигарок. А потім уже, одужавши, просто не став повертатися до цієї звички».

Киянка Тетяна (31 рік) розповіла, що досвід курця у неї років 10 і зараз на ринку великий вибір різних дамський сигарет, які начеб то «легенькі» і не приносять серйозної шкоди здоров’ю. Але розуміла, що все ж таки шкода є і їй, як молодій жінці, хочеться гарно виглядати. «Пробувала кидати палити не один раз  – говорить вона – читала різні поради, і навіть днів за 3 прочитала книгу Ален Кара «Легкий способ бросить курить» – місяців на три мене вистачало, але не витримувала і знову купувала нову пачку. «У мене поки що не вийшло повністю відмовитися від цієї звички, тому можливо дещо пізніше я це зможу» – підсумовує Тетяна.

Геннадій (42 роки) із м. Конотоп розповідає, що палити почав зі студентських років, і не ставив собі завдання кинути палити. «Для чоловіка нормально тримати в руках сигарету, тут немає нічого поганого. Але якось запитав сам у себе: невже у мене немає сили волі відмовитися від куріння?!  – розповідає чоловік – все вийшло просто і як то кажуть з понеділка, вірніше у свій День народження я сказав сам собі: все! Я більше не курю! І, як справжній чоловік, стримав своє слово в першу чергу перед собою».

Ніжинка Олеся (38 років) говорить, що все закладено у нас в думках, у голові. «Немає ніякої звички і кинути палити можна, якщо просто захотіти. Це все психологія – говорить вона – тут не треба прямо-таки дуже захотіти, а просто людина хоче це робити або не хоче. Я кидала палити, не ставила собі за мету, а просто в один день відмовлялась і все, більше до рук і не брала, про сигарети просто не думаю!»

Марія (18 років – ніжинська студентка) розповіла, що дівчата якось запропонували попробувати закурити. «Спробувала і почала купувати собі пачку за пачкою. Тоді мені набридло постійно вибігати на перекур і я вирішила відмовитись від паління – розповідає Марія – місяців 2 зовсім і не згадували про сигарети,  а потім з друзями зайшли в бар і хлопці замовили собі кальян, та такий ароматний! І після тих посиденьок наступного ж дня я пішла в магазин за новою пачкою сигарет для себе»…

Як кинути курити – дізнавайтеся тут: http://stopsmoking.org.ua/howto/stop_smoking

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь