В Україні не вистачає грошей на пенсії: в Кабміні прийняли важливе рішення

 

 

 

 

У грудні надходження від ЄСВ очікуються майже на 1,4 млрд менше, ніж заплановано, одна з можливих причин провалу зі збору – зростаюча заборгованість по зарплатах.

В Україні не вистачає грошей на виплати пенсій. Напередодні Міністерство соцполітики запросило додаткові кошти на виплати, не вистачає 1,4 млрд гривень.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє Страна.

Видання посилається на проект розпорядження Кабінету міністрів. За статтею “Фінансове забезпечення виплати пенсій” потрібно додатково майже 1,4 млрд гривень. У пояснювальній записці зазначено, що гроші потрібні на виплати пенсій.

 

Зазначимо, в грудні надходження від ЄСВ очікуються на рівні близько 23,9 млрд гривень – це майже на 1,4 млрд менше плану. Одна з можливих причин провалу по збору ЄСВ – зростаюча заборгованість по зарплатах.

Держстат повідомляє, що у листопаді заборгованість по зарплатах зросла на 9,5%, до 3,4 млрд гривень. А з початку року заборгованість по зарплатах і збільшилася на 30%.

Видання додає, гроші на пенсії (на таку ж суму – 1,4 млрд гривень) знайшли в іншій програмі – на виплату монетизованих субсидій по комуналці.

У Кабінеті міністрів зазначають, що за цією програмою в бюджеті передбачено близько 25,3 млрд гривень. У січні-листопаді 2020 року виплатили 22,5 млрд, на грудень витрати складуть ще 2 млрд. “Зайві” гроші (надміру виплачені субсидії) повертаються на рахунки Мінсоцполітики.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь