13,6 мільйона – на «місто мертвих» на Ніжинщині

Саме стільки заплановано виділити з бюджету Ніжинської міської ОТГ на будівництво нового кладовища. Цвинтар розмістять за п’ять кілометрів від села Кунашівка, що входить до громади, і за 10 кілометрів від самого Ніжина.

Рішення про будівництво «міста мертвих» Ніжинська міськрада прийняла ще в кінці грудня 2019-го року. Запланували на 2020 рік виділити суму понад 2 мільйони гривень. У квітні 2020 року провели тендер на будівельні роботи на суму 13 мільйонів 628 тисяч гривень. Перемогло підприємство ТОВ «Буденергомонтаж».

Кладовище розбивають на квартали

Підприємство, яке будуватиме новий цвинтар для ніжинців, зареєстроване в місті Славутич Київської області. Згідно з інформацією, розміщеною на сайті «Дозорро», ТОВ «Буденергомонтаж» є переможцем у тендерах на загальну суму в понад 120 мільйонів гривень. Найбільша сума контрактів укладена з управлінням капітального будівництва Чернігівської міськради – майже 22 мільйони гривень. Зазначається, що це – вартість лише одного договору. Ще на 19,5 мільйона гривень підприємство виконало робіт на державному спеціалізованому підприємстві «Чорнобильська АЕС». Серед замовників послуг фірми числяться: департамент регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської ОДА, управління капітального будівництва Славутицької міської ради та КП «Житлово-комунальний центр» у Славутичі. Основний вид діяльності підприємства – будівництво житлових і нежитлових будівель. Статутний капітал – 15 тисяч гривень.

Віталій Назаренко, «Чернігівщина»

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь