Меморандум про співпрацю, підписаний Україною та США

Двостороння угода про співпрацю була підписана між Україною та Сполученими Штатами Америки (США). При підписанні взяли участь представники національної гвардії України та Каліфорнії. Американська делегація приїхала до України, де і було підбито результати міжнародних переговорів. Про це проінформувала прес-служба НГУ. Детальну інформацію можна знайти на сторінках сайту https://novynarnia.com/category/viysko/.

У повідомленні вказано, що Україну на цьому засіданні представляв командувач Нацгвардії Микола Балан. Американський бік представив Девід Болдвін, командувач нацгвардії штату Каліфорнія. Збори проводились у Міністерстві внутрішніх справ.

Основні напрями співпраці

Було відзначено напрями, які були розглянуті щодо співпраці. Серед них:

  • розвиток інфраструктури Міжнародного міжвідомчого центру підготовка військових Національної гвардії України;
  • проведення навчань серед тих, хто входить до НГУ та збройних сил США;
  • підготовка військового складу НГУ представниками ЗС США;
  • принципи використання авіації в підрозділах швидкого реагування під час надзвичайної ситуації;
  • розробка спеціальних документів Національної гвардії України;
  • розвиток системи мовної підготовки у Національній гвардії України;
  • розвиток стратегічних комунікацій Нацгвардії України.

Національна гвардія України здобула матеріальну підтримку. Сума склала близько 78 млн. доларів США. Кошти були надані американським представництвом та є міжнародною технічною допомогою. Також були надані різні засоби зв’язку, обладнання для лікарень, пристрої для спостереження та розвідки. Цю інформацію було опубліковано на сайті відомства.

Україна співпрацює із США з 1993 року. У 2014 році вони створили партнерську програму SPP. У рамках цієї програми було проведено 14 навчальних заходів (загалом їх було три десятки). Інші зустрічі мали більш неформальний характер. Основною причиною зміцнення дружніх відносин стали агресивні дії в Україні, які сталися у 2014 році. У цей час на території країни була застосована військова зброя та проведені заходи, які спричинили численні травми мирного населення, при цьому багато людей загинуло.

У прес-службі також було зазначено, що представники силових структур двох країн надають підтримку у роботі комітету БТЧК. Під час зустрічей розглядаються питання щодо підтримки України від США.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь