Один з втікачів був засуджений за ч.4 ст. 296 «Хуліганство», інший – за ч.2 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України.

Дізнавшись про втечу засуджених, у поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 394 «Втеча із спеціалізованого лікувального закладу» Кримінального кодексу України та розпочали розшук втікачів. Близько 23 години того ж дня чоловіків було виявлено і затримано в місті Чернігів, неподалік від місця проживання одного з них, працівниками поліції Сумщини та Чернігівщини.

Як встановили правоохоронці, втікачі зуміли відчинити замкнені на ключ двері, вийшли у двір, а потім за територію лікарняного закладу. На одній з вулиць «спіймали» таксі, на якому добралися спочатку до Конотопа, а звідти, електричкою до Ніжина, та ще одним автомобілем до Чернігова.

За втечу зі спеціалізованого лікувального закладу засудженим може загрожувати покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або позбавлення волі на строк до двох років. Слідчі дії тривають.