Вища освіта у Європі для української молоді

З кожним роком навчання у Європі стає все більш популярнішим, і найголовніше, − доступніше для багатьох абітурієнтів із різних країн світу. Отримання вищої освіти у кращих навчальних закладах України на платній основі коштує доволі дорого. У той час як її здобуття в університетах багатьох європейських країн вже давно стало безкоштовним. Існує безліч програм і напрямків, цілком доступних для абітурієнтів із середнім достатком. Майбутнім  студентам необхідно сплатити лише внесок від 20 до 1000 євро.

 Більш того, наприклад магістратура у Польщі не вимагає прив’язки спеціальності до диплому бакалавра. Вища європейська освіта для українського студента – це своєрідний фундамент, на основі якого можна побудувати свою кар’єру і стати успішним. Багато країн Європейського союзу навіть зацікавлені у залученні майбутніх фахівців з-за кордону, тому готові фінансувати навчання студентів.

         Переваги європейської освіти

  • Якість вищої освіти. З кожним роком зростає рейтинг університетів Європи. Європейські університети − це поєднання високих академічних стандартів, вікових традицій і незмінної якості. Саме в європейських університетах були закладені основи вищої освіти, які згодом перейняли ВНЗ всього світу.
  • Широкий вибір навчальних програм. Величезна кількість університетів пропонує вивчати і здобувати спеціальність з таких напрямків як  архітектура, технологічні і гуманітарні науки, біомедицина, мистецтвознавство, електроніка, економіка і менеджмент організацій, маркетинг, політика, міжнародний бізнес, фінансовий облік і аудит і таке інше. Кожна молода людина зможе вибрати саме той курс і навчальну програму, яка йому найбільше підходить і освоїти цікаву професію. Крім того, програми бакалаврату розраховані на 3 роки, а магістратури – на 1,5 або 2. Це дає можливість зекономити час на навчання.
  • Поєднання освіти і роботи. Звичайно, повноцінне навчання в університеті  і повний робочий день – це несумісні речі. Але, наприклад, в Австрії, Німеччині студенти, навчаючись, можуть працювати до 10 годин на тиждень. У Франції, Чехії, Італії, Іспанії, Великобританії іноземні студенти можуть працювати до 20 годин на тиждень. Звичайно, при невеликій зайнятості можна заробити невеликі суми: близько 250-400 євро, але ці кошти цілком можуть покрити особисті витрати і витрати на харчування. Іноді іноземним студентам надається можливість заробити за фахом: учні проходять стажування або практику, що входить в курс навчання.

  • Досвід навчання у міжнародному середовищі і вивчення декількох мов. Кожний  університет Європи – це інтернаціональне розмаїття викладачів і студентів, змішування традицій і культур. Зазвичай студентам пропонується на вибір два види навчальних програм – державною мовою країни (програми, розраховані на місцевих жителів) і англійською мовою (програми, розраховані на іноземців). Навчання англійською мовою завжди платне, але державною мовою в ряді країн  воно безкоштовне, тобто держава дає іноземцям шанс вивчити мову і вступити до університету нарівні з громадянами країни. Крім вивчення двох мов студенти можуть пройти МВА-навчання, яке, наприклад пропонує Академія Моджевського у Польщі. Професійна кваліфікаційна ступінь в сфері менеджменту, знання декількох мов – це велике перспектива вигідно працевлаштуватись за кордоном.
  • Диплом європейського зразка. Наявність диплома ЄС високо котирується не тільки в країнах Європи, але також в Австралії, США, Канаді та інших розвинених країнах світу. Додаток містить точний опис індивідуальної «траєкторії навчання» студента і отриманих за час навчання компетенцій, а також об’єктивний опис індивідуальних досягнень учня. Так що проти європейського диплома немає прийому!

Сучасна освіта у Європі − це не тільки вище перераховані плюси, вона формує Особистість, Індивідуальність, Цивілізованого жителя Європи. Будь-який європейський викладач оцінить ініціативу, творчий підхід і бажання вийти за рамки навчального курсу – використовувати мультимедійні можливості, робити унікальні презентації, креативно розвивати свої знання. Майже всі ВНЗ Європи включають в свої освітні програми для іноземців культурні поїздки в різні європейські країни – як екскурсійні, так і освітні з відвідуванням ВНЗ-партнерів в інших країнах для обміну досвідом, проведення спільних спортивних, інтелектуальних, дослідницьких заходів, флешмобів.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь