Одна чи набір — як обрати каструлі?

 

 

 

 

Будь-який кулінар вам впевнено скаже: від посуду залежить успіх страви (мінімум на 30 %). На кожній кухні має бути приладдя на усі випадки життя — і зварити з десяток качанів кукурудзи, і розігріти склянку молока. Вибір каструль — по одній чи набір — справа відповідальна, адже таке приладдя служить господині десятки років. Аби кухонний посуд надихав на нові кулінарні звершення, варто підійти до вибору відповідально.

Не варто одразу забивати всі шафи на кухні різноманітним посудом. Якщо родина невелика та готують відносно нечасто, то цілком вистачить базового набору. Починати краще з трьох-чотирьох предметів, якими ви будете регулярно користуватися. Тим, хто кожен день готує прості страви або взагалі рідко підходить до плити, вистачить такого набору посуду: середньої каструлі 3–5 л, ковшика 2 л, сковороди діаметром 28 см і сотейника із товстим дном.

Гарний вибір посуду для себе та на подарунок близьким ви знайдете в інтернет-магазині «АШАН» — https://auchan.ua/kastrjuli/. Тут можна обрати набір чи окрему каструльку, почитати деталі про той чи інший товар, замовити те, що сподобалось, із доставкою.

Отже, із основним набором каструль ми вже визначилися. Друге за важливістю питання — матеріал, з якого зроблено саму ємність, а також її ручки. Від цього залежать частково і функціонал, і можливості, і довговічність посуду для гарячих страв.

vyzOQdsvgzhwDd4jif5WLr5jzKmgfNXRMVAZYruLJbJZ7tIEIaULPc79BDka5ckHC4__bANcTfQdZjpDkM_ajZ5kc_euBoksWWpo_dmB853vp_YQ6Ii_rE0f_2Jb2UC-2YfAOt6YDgptC-2E6g

Найпопулярніші — металеві каструлі. Виробники посуду використовують різні сплави, найрозповсюдженіший — нержавіюча сталь. Переваги каструль з нержавійки:

  • Легкий догляд. Можна мити в посудомийній машині, за винятком каструль з антипригарним покриттям.
  • Каструлі з нержавіючої сталі можна використовувати на будь-якому типі плит — електричних чи газових панелях, варильних панелях.
  • Довговічність. Такому посудові не страшні удари, подряпини, сколи та вм’ятини. Це метал!
  • Стійкість до впливу харчових кислот і барвників. Їжа не вбере стороннього присмаку і не змінить колір поверхні посуду.
  • Стійкість до корозії.

У каструлі ємністю 3–5 л зручно варити перші страви, компоти тощо.

На другому місці у хіт-параді каструль — металевий посуд, вкритий емаллю. Емальовані каструлі мають ряд переваг. У них можна довго зберігати їжу у холодильнику — вона триваліше не псується, вони легко миються та привабливо виглядають. Але емальований посуд потребує більш дбайливого ставлення — його легко подряпати, а в місці подряпини чи сколу каструля з часом почне іржавіти.

Також в асортименті є алюмінієві, чавунні, антипригарні каструлі, керамічний посуд.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь