Чорна п’ятниця: чи купують ніжинці речі на розпродажах (Опитування)

 

 

 

 

Як пише wikipedia, чорна п’ятниця (англ. Black Friday) — всесвітній день розпродажів, що розпочався зі США. Припадає на п’ятницю після Дня подяки у США. З неї починається традиційний різдвяний сезон розпродажів. Оскільки День подяки припадає на четвертий четвер листопада, «Чорна п’ятниця» випадає в проміжок часу з 23 по 29 листопада.

Цьогоріч вона припадає на 27 листопада і багато ніжинських магазинів також оголосили про це та активно запрошують покупців завітати і придбати різні товари зі знижками.

Журналісти «Нежатин» дізнавалися у жителів нашого міста, чи  накопичують вони кошти на цей день та чи спланували вже якісь покупки?

І ось що вони нам розповіли

Тетяня Болицок

Ні, в чорну п’ятницю не вірю, в Україні це просто бізнес. За кордоном – так, можна дійсно купити якісні речі за копійки. Особисто я, просто слідкую за ціною на товар, який потрібен і купую незалежно від «кольору» п‘ятниці.

Едуард Хільок

Чорна п’ятниця особисто мені не цікава. Це маркетинговий хід для дурнів та щоб збути непотріб. Якщо треба щось купити, вміючи користуватись пошукрвими системами ітернету, вигідні покупки можна здійснювати в любий день року!

Тетяна Бориско

Цьогоріч чорна п’ятниця залишиться поза нашим сімейним бюджетом, а взагалі використовую будь-яку можливість зекономити,  втому числі і чорну п’ятницю. Наприклад, минулого року ми придбали новий комп’ютер на одному із інтернет-магазинів, якраз під цю акцію.

Олександр Турчин

Знаючи про “чорну” п’ятницю відкладаю по-троху коштів, щоб потратити їх на побутові речі! Планую придбати новий пилосос

Іннеса Алексєєва

Проводити розпродажі добре тільки в тому випадку, якщо суспільство має високу купівельну спроможність, якщо є така традиція і люди готуються до “чорної п’ятниці”. Особисто я раніше часто до 2018 року, також чекала такої нагоди. Але останній раз потрапила на обман коли купувала синові чобітки. Що стосується обману покупців, то в інших країнах їх захищає від цього добросовісна конкуренція. У нас такого немає, як і немає реального захисту споживача. «На «чорну п’ятницю» у нас «купуються» люди, які не мають досвіду участі в розпродажах. Їм кажуть, що знижка 30%, але перевірити це вони не можуть. Я, наприклад, купувала тільки в тих магазинах, де знаю ціну. Заздалегідь планую, що я хочу купити в цей день. І якщо магазин мене обдурить, то більше я сюди не прийду. Так і вийшло минулого разу.

Дарія Бобрик

Кошти на «чорну п’ятницю» я не накопичую, адже трішки скептично ставлюся до цього буму знижок. Але про всяк випадок перегляну ціни на товари, що мене цікавлять, і якщо на них будуть суттєві знижки, тоді я дещо придбаю.

Анна Прохоренко

Так, звичайно чекаю чорну п’ятницю завжди! Накопичувати не зовсім складається, тому, що в жовтні багато днів народжень у друзів та рідних. Тож, виділяємо із сімейного бюджету. Я люблю купувати одяг зі знижками, а  чоловік любить спортивне приладдя або техніку.

Фото з архіву

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь