Не всіх ніжинців із підозрою на коронавірус направляють на ПЛР-тестування. Чому?

Чому не всі ніжинці, котрі мають підозру захворювання на коронавірус, можуть здати тест на COVID у Ніжині? З таким питанням до головного лікаря Ніжинського центру надання первинної медико-санітарної допомоги Оксани Калійніченко звернувся під час сесії міськради депутат Володимир Мамедов.

У відповідь почув пояснення: “У нас залучено 3 мобільні бригади для забору зразків біоматеріалів. При нормі в 150 ПЛР-зразків на місяць, ми відбираємо 800, а це втричі більше. До того ж першочергово надають направлення на ПЛР-тестування тільки важкохворим”.

На це Володимир Мамедов зазначив, що, можливо, саме через відсутність можливості зробити оперативно тестування на вірус, важких хворих стає більше, Набагато краще виявити захворювання на початковій стадії, ніж тоді, коли воно вже перейде в пневмонію.

Міський голова О. Кодола зазначив, що з цього питання звернуться до НСЗУ (Національної служби здоров’я України) та обговорять з Управлінням охорони здоров’я області, аби збільшити в Ніжині кількість мобільних бригад.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь