Топ-10 продуктів, які здатні швидко знизити артеріальний тиск

Знизити артеріальний тиск можна за допомогою певних продуктів.

Якщо ваш тиск регулярно перевищує показники 140/100, вам потрібно терміново звертатися до лікаря. Гіпертонія — це серйозний фактор ризику, який значно підвищує ризик розвитку інсульту і хвороб серця. Дуже важливо звернутися до лікаря і дотримуватися усіх його призначень, за необхідності — приймати медикаменти. І, звичайно ж, дуже важливий фактор нормального рівня тиску — здорова дієта. Ми підібрали 10 продуктів, які допоможуть знизити тиск і підтримувати його на безпечному рівні, інформує Ukr.Media.

Печена картопля

Картопля багата на магній і калій. Ці мікроелементи є важливою складовою терапії за наявності гіпертонії. Дієта, багата на калій, допомагає організму більш ефективно вимивати надлишки натрію, який підвищує кров’яний тиск, а магній сприяє здоровому кровотоку.

Молоко і молочні продукти

Склянка молока допомагає знизити тиск на 3-10 % за рахунок кальцію і вітаміну D, яких багато у молочних продуктах. Регулярне вживання молока і молочних продуктів можуть знизити ризик розвитку серцевих захворювань на 15 %. Крім того, постійне вживання молока допомагає підвищити вміст кальцію — а дослідження підтверджують, що недолік цього мікроелемента підвищує ризик розвитку гіпертонії.

Яйця

Тривалий час вважалося, що часте вживання у їжу яєць може бути небезпечним для серця — нібито через холестерин. Але недавні дослідження спростували цю помилку і показали, що яєчний білок допомагає знизити кров’яний тиск.

Броколі

У цьому корисному овочі міститься багато магнію, кальцію і калію — мінералів, що знижують тиск. Більше того, дослідження підтвердили, що раціон, у якому багато броколі, істотно знижує ризик розвитку інсульту, серцево-судинних захворювань і гіпертонії. У паростках броколі багато сполук, які допомагають зменшити пошкодження артерій і тим самим знизити гіпертонію.

Буряковий сік

Склянка бурякового соку на день допомагає знизити рівень кров’яного тиску на 10 пунктів — до таких результатів прийшли автори дослідження, опублікованого у 2013 році у журналі Американської кардіологічної асоціації Hypertension. Такий ефект досягається за рахунок нітрату, який перетворюється на оксид азоту, газ, який розширює кровоносні судини і допомагає кровотоку.

Банани

Ці фрукти — чемпіони за вмістом калію: у одному банані міститься близько 420 міліграмів або 11 % від денної норми. А про те, наскільки важливий калій для здоров’я серця і судин, ми вже говорили.

Темний шоколад

Найсмачніші ліки — шоколад з високим вмістом какао. У цих ласощах багато особливих антиоксидантів флаванолів, які роблять кровоносні судини більш еластичними. Сміливо вживайте кілька часточок чорного шоколаду на день — він піде вам тільки на користь!

Біла квасоля

Ще один продукт, у якому багато калію, магнію і кальцію — важливих мікроелементів, які допомагають нормалізувати тиск. Лише одна порція квасолі містить 13 % щоденної норми кальцію, 30 % — магнію і 24 % калію.

Гранати

Одна склянка гранатового соку на день протягом трьох тижнів допомагає знизити кров’яний тиск. Просто починайте ваш день з цього напою — і гіпертонія вас не наздожене.

Вівсяна каша

Вівсянка на сніданок — ідеальний варіант для усіх, хто серйозно піклується про своє здоров’я, у тому числі і про нормалізацію кров’яного тиску. Клітковина, на яку багата ця страва, допомагає підтримувати здоровий рівень систолічного і діастолічного артеріального тиску, а також утримувати здорову вагу тіла, що теж дуже важливо для здоров’я серця і судин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь