Ніжинські депутати поділились першими враженнями від роботи

 

 

 

 

Цього тижня у Ніжині пройшла вже друга сесія за участі депутатів VIII скликання. Мешканці міста могли споглядати за роботою своїх обранців онлайн. Чи виправдає міський голова і команда депутатів очікування ніжинців, дізнаємось згодом. Наразі було вже прийнято ряд ключових проєкт і поставлені завдання перед чиновниками щодо покращення благоустрою Ніжина.

Читати по темі: Обличчя Ніжина можливо змінити, не вкладаючи мільйони?

Це скликання включає в себе 10 політичних сил. Це «плюс» чи «мінус» для командної роботи депутатів?

Про перші враження від роботи у такому складі журналісти нашого видання запитали у представників кожної з партій.

Наталія Радченко «За майбутнє»

Саме головне, що сесія відбулась і депутати можуть приступити до виконання своїх повноважень! Сподіваюсь на співпрацю. Для мене це цікава робота, адже вже другий рік поспіль буду відстоювати інтереси ніжинців, котрі мені це довірили.

Андрій Гомоляко «Європейська Солідарність»

Йдучи на вибори, я був налаштований на активну участь у громадсько-суспільному житті міста Ніжина, тому враження, як і сподівання, лише позитивні. Вважаю, що політична складова повинна стояти на другій сходинці, а на першій – інтереси громади. Особисто я налаштований на плідну працю, адже люди висловили мені довіру.

Сергій Охонько «Батьківщина»

Сесії результативні. З першого засідання маємо максимальну кількість вирішених питань. Налаштовані на ефективну роботу без витрат часу на балаканину. Попереду багато системних кризисних викликів. Все залежить від бажання, згуртованості, мудрості команди депутатів та міського голови.

Костянтин Смалій «Самопоміч»

Поки важко робити оцінку після першої сесії. Але повторю, стосовно виконкому, ми вважаємо прийнята концепція недемократична. Принципи залишаються незмінними: Відкритість, Прозорість та Повага до людей, Законність та адекватність у прийнятті рішень в інтересах громади Ніжина.

 

Юрій Хоменко «Слуга народу»

Враження чудові. Я сповнений оптимізму і заряду енергії! Олександр Михайлович Кодола – перший мер, який відповідає очікуванням та запитам громади. Він це розуміє! Він бажає змін! А головне, що його підтримує більшість депутатського корпусу. Тому шлях тільки один – змінити місто і підхід влади до реалізації ідей й вирішення проблем громадян. Я повністю розділяю всі бажання та сподівання громади, тому зроблю все для успішної роботи нової команди. Також хочу додати: познайомившись з колективом виконкому, приємно вражений фаховим рівнем і самовіддачею спеціалістів відділів. Що не можна сказати про умови праці та рівень заробітної плати. Будемо намагатися змінити цю ситуацію на краще.

Андрій Деркач «Сила і честь»

На мою думку, на відміну від попереднього мера, нову систему будує так, що вже варіантів: «це не я, так суспільство вирішило» не буде. Буде: “Я послухав суспільство, і вирішив. Відповідальність несу я і члени моєї команди”.

Я і депутати “СИЛА і ЧЕСТЬ” – ТЕЖ ніжинці. Звичайно, є надія, що виправдає очікування. Тому і прийнято рішення сьогодні і завтра підтримати владу, але тільки в полі законності й інтересах громади!!!

 

Олександр Безпалий «Радикальна партія»

Час покаже. Я думаю, громада нас обирала не по партійних вподобаннях. Це не ВР.  Ми не пишемо закони. Ми повинні знати проблеми міста і по-господарськи їх виправляти. Тому я вважаю, що як і в попередніх каденціях будуть дискусії, виступи, популізм, але краще доводити це ділом, а не словами.

 

Анатолій Лінник «Рідний дім»

Враження від першої сесії новообраної міської ради негативні! Пан Кодола в початковому слові розповів про критичну ситуацію  в місті й у всьому звинуватив «попередників». Тобто відразу відкрив «перший конверт». Його спроби з перших днів коментувати проблемні питання в місті говорять про недостатню компетентність всієї команди.

Кадрові пропозиції Кодоли викликають здивування. Без обговорення з депутатами, без програми дій заступників щодо озвучених проблем міста, за декілька годин до сесії ми вперше почули прізвища заступників нового міського голови! В перерві Кодола із своєю командою викликали по одному «на килим» новообраних депутатів і розповідали їм про проблеми у випадку не голосування за кадрові пропозиції. Теж саме по секретарю ради. Це у  всієї громади викликає подив і нерозуміння. Та попри це більшість депутатів, опустивши очі додолу, проголосували за такі проєкти рішень. Чи то з переляку, чи то через «договорняки» інтересів своїх політсил залишається тільки здогадуватись. Але аж ніяк не в інтересах Ніжина.

Голосування за новий склад виконкому повертає нас в «приходьківські» часи, коли «інакомисліє» взагалі було неприпустимим! Чому такий страх перед існуванням іншої думки і всебічним розглядом проблем?

А по депутатським комісіям пропозиції фракції Рідного дому в НМР не були враховані. Тому ми за них теж не голосували. Тобто ми бачимо, що слова Кодоли про своє бачення спільної роботи всіх на благо Ніжина не відповідають реальним діям.

 

Цікавою для всіх є думка новообраного міського голови Олександра Кодоли і його позиція щодо подальшої роботи з таким депутатським складом.

«Перед першим засіданням я провів зустріч із новобраними депутатами. Моїм головним посилом для них було прохання відкинути свою партійну приналежність та політику.

Я запросив колег до конструктивної співпраці, адже головним завданням для нас на сьогодні є і буде наступні п’ять років – конкретні справи на благо нашого міста та виправдати довіру ніжинців.

Практично всі присутні депутати погодились продуктивно працювати й взаємодіяти задля втілення важливих економічних і соціальних рішень на благо Ніжинської громади.

Цей шлях вже розпочато. Вважаю, що як перша, так і наступні сесійні засідання проходитимуть без зайвого популізму. Йому не місце в сесійній залі, адже за нами результат, складовими якого є співпраця, виважені рішення, і правильно розставлені пріоритети.

Творимо майбутнє Ніжина разом!», – резюмував міський голова.

Підготувала Марина Волинець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь