Чергова допомога Деснянській громаді від Благодійного фонду Сергія Тігіпка

 

 

 

 

Чергова допомога Деснянській громаді від Благодійного фонду Сергія Тігіпк
Сьогодні в Україні спостерігається значний приріст нових випадків захворювань на коронавірус, кожного тижня неминуче встановлюється черговий антирекорд. У Чернігівській області нині хворіє майже 13000 людей, лідерами залишаються Чернігів та Ніжин, там кількість інфікованих на COVID-19 сягнула більше 1000 людей. Місцеві лікарні продовжують переобладнання для прийому пацієнтів з коронавірусом, але далеко не кожний медичний заклад в змозі впоратися з наслідками пандемії.

За підтримки Благодійного Фонду Сергія Тігіпка для Деснянського центру первинної медицини декілька місяців тому було придбано два кисневих концентратори. Тепер черга отримувати таку необхідну допомогу насталадля Морівської амбулаторії. Нещодавно до сільського медичного закладу було успішно доставлено кисневий концентратор, аби він якомога швидше розпочати свою роботу. Кисневі концентратори стали важливою частиною лікування COVID-19 у складних випадках, від них часто в прямому сенсі залежить життя хворого.
За словами Юрія Осташевського, голови Деснянської ОТГ, на території громади було виявлено 60 випадків захворювання на коронавірус. Ці пацієнти потребують якісного лікування та професійного підходу лікарів. Громада намагається забезпечити медичні заклади усім необхідним для ефективного функціонування. Цьогоріч з бюджету громади було виділено майже 2 млн. грн. на потреби лікарень. Приємно, що є благодійні організації, які завжди підставляють нам плече і допомагають у такий скрутний період.
Новий десяти літровий концентратор приймав особисто директор Центру первинної медицини Олександр Шинкаренко, він також поділився з нами своїми враженнями: «В умовах тотального дефіциту медикаментів та медобладнання, зокрема кисневих концентраторів, ми дійсно дуже потребували цієї допомоги зі сторони Благодійного Фонду Сергія Тігіпка. Нажаль, дуже складно розраховувати на повну державну підтримку в сьогоднішніх реаліях. Ми вже не вперше отримуємо допомогу від благодійників, цього року до медичного закладу уже надійшли два концентратори та медикаменти. Тепер, завдяки Благодійному Фонду пацієнти Морівської амбулаторії будуть отримувати кисневу підтримку в повному обсязі».
Благодійний Фонд Сергія Тігіпка вже не вперше допомагає медичному закладу, зокрема в складний період пандемії COVID-19. Влітку за участі фонду було профінансовано ремонт амбулаторії села Морівськ. Загалом на реалізацію проекту було виділено 150 тис. грн.
«Уже кілька років поспіль ми планували провести ремонт сільського медичної амбулаторії, будівля якої має ще довоєнну історію. Але завжди у місцевого бюджету не вистачало необхідних коштів. Цьогоріч за допомоги Благодійного фонду Сергія Тігіпка нам вдалося завершити усі ремонтні роботи у приміщенні. Завдяки співфінансуванню ми придбали всі необхідні матеріали для трьох кабінетів для оновлення фасаду. Від себе додам, що Благодійний фонд надає всебічну підтримку соціальній сфері села, допомагає у благоустрої, не залишає поза увагою звернення місцевої школи. Найбільшу допомогу фонд надає підтримуючи діяльність колишнього Морівського будинку для людей похилого віку. Хочу подякувати благодійникам за те, що підтримали ініціативу та вкотре довели, що спільна робота — головна запорука дієвих показників», – розповів Роман Андрієску, головний лікар амбулаторії.
«З початку пандемії коронавірусу в Україні Благодійний фонд Сергія Тігіпка виділив понад 15 мільйонів гривень для допомоги медичним закладам нашої країни. Левова частина цих коштів була витрачена для придбання засобів індивідуального захисту, медичних препаратів та медичного обладнання. Коли до нас звернулися із проханням допомогти придбати кисневий концентратор чи відремонтувати приміщення Морівської амбулаторії ми не думали ні хвилини. Адже уже протягом трьох років реалізуємо на території села й інші соціальні проекти. Сподіваємося місцеві жителі дадуть високу оцінку нашій роботі, а ми продовжуватимемо свою соціально відповідальну діяльність», – підсумував Роман Польовий, директор Благодійного фонду Сергія Тігіпка.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь