Річку Остер почистять за 800 тисяч гривень

 

 

 

 

Річку Остер чистять від замулення одразу в чотирьох місцях. На це з держбюджету виділили 800 тисяч гривень. Про це сказала Суспільному начальниця Деснянського басейнового управління водних ресурсів Наталія Грудницька. Остер місцями перетворився на окремі озера, місцями – повністю пересох. Щоб повернути річці її цілісну течію, Деснянське басейнове управління водних ресурсів прибирає земляні насипи й чистить русло від замулення.

Річка ОстерФОТО: Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Річка Остер

«Ми вибрали найпроблемніші ділянки. Біля села Печі, біля села Крути, біля села Березанка і біля села Переяслівка. На цих ділянках були виявлені перешкоди, земляні насипи, які своєю присутністю вплинули на течію річки, змінили її, зменшили швидкість. Через це відбувалися активні процеси заболочення русла, заростання дерево-чагарниковою рослинністю. Якщо в річку висипали певну масу землі, то з часом уся ця територія обросте деревами. Таке ми спостерігали і біля села Березанка, де наразі ліквідовано цю перешкоду. Раніше, коли ми під’їхали до цієї ділянки, там взагалі не було води», – каже Наталія Грудницька .

У тих місцях, де зникла течія, розширять русло Остра.

Річка ОстерФОТО: Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Річка Остер

На стан річки вплинуло розорення прибережної смуги, а це 50 метрів від берега, каже Наталія Грудницька. За фактом знищення витоку річки Остер розпочато кримінальне провадження.

«Було встановлено, що в деяких місцях по всій протяжності цієї річки розорана прибережено-захисна смуга. Особливо цинічним фактом є знищення витоку річки Остер, оскільки ця ділянка, яка знаходиться в Бахмацькому районі, повністю розорана», – сказала Суспільному речниця прокуратури області Тетяна Похілько.

З її слів, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості про кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статтею 197 з позначкою 1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Кримінальне провадження порушене за фактом. Правоохоронці встановлюють, хто це зробив.

Дивіться також:

Джерело: Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь