Що робити, якщо в холодний період року болять кістки і суглоби

Зима — важкий час року для тих, хто страждає болями в суглобах або має захворювання кісток.

Чому настання холодів погіршує стан цих людей, і як можна допомогти собі?

Причини посилення болю взимку

Зниження атмосферного тиску

Медики вважають, що у першу чергу проблема може бути пов’язана з падінням атмосферного тиску взимку, що своєю чергою призводить до зміни тиску в суглобах. Саме з цієї причини з настанням холодів сильніше болять кістки і суглоби, інформує Ukr.Media.

Згущення рідини в суглобах

Крім іншого низькі температури можуть привести до згущення рідини всередині суглобів. Це робить їх жорсткими і скутими, через це і з’являються хворобливі відчуття.

Малорухливість

Ще однією причиною погіршення стану кісток може бути те, що в осінньо-зимовий період люди рухаються менше, ніж в теплі місяці. Людина більше знаходиться в приміщенні, сидячи на дивані або за комп’ютером. Відсутність необхідної тілу активності теж може призводити до жорсткості суглобів і болю.

Як захистити кістки і суглоби взимку

Заняття спортом

Навіть в холодну пору року не можна припиняти виконувати фізичні вправи. Заняття спортом покращують кровообіг і зігрівають тіло. Крім того, фізична активність покращує стан кісток, м’язів і знижує жорсткість суглобів. Вправи мають бути досить легкими. Розтяжка, пілатес, заняття в басейні полегшать біль, поліпшать поставу і зміцнять м’язи.

Правильне харчування

У зимовому раціоні людей, які страждають захворюваннями кісток і суглобів, обов’язково має бути присутня їжа багата кальцієм і вітаміном D. Норма цих речовин повинна визначатися віком. Хороше джерело кальцію — молочні продукти, мигдаль і соя. Достатня кількість вітаміну D присутня в молоці, яйцях, злакових.

Теплий одяг

Щоб не боліли кістки, не можна мерзнути. Тому, щоб бути навіть в мінусову температуру в теплі, варто надягати кілька шарів одягу. Якщо вам холодно вдома, можна прикладати до м’язів грілку або робити на суглоби теплі компреси.

Здоровий сон і гарний настрій

Важливо давати тілу відновлюватися за день. Для цього потрібно вчасно лягати спати і відпочивати не менше 7-8 годин поспіль. Крім того, холод не повинен бути причиною поганого настрою. Песимістичний настрій впливає на сприйняття людиною болю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь