Ніжинська студентка Катерина Гуторка: «бийся за свою долю, не бійся, все вийде якнайкраще»!

 

 

 

 

7 грудня православні християни відзначають День пам’яті святої великомучениці Катерини. Згідно з народними повір’ями, Свята Катерина – покровителька любові та шлюбу, що допомагає дівчатам відшукати свого судженого.

Це – перекази глибокої давнини. А які вони зараз, наші Катерини: сучасні, вродливі, творчі, непередбачувані, ті, в яких так легко можуть закохатися чоловіки!

З однією з таких дівчат і поспілкувалися журналісти «Нежатин»

Тож, знайомтеся,  Катерина Гуторка, студентка НДУ ім. М. Гоголя (як в тому фільмі про «Кавказьку полонянку»: студентка, комсомолка и просто красавица!)

Катя здобуває освіту у сфері міжнародних відносин і мріє зробити так, щоб її діти не хотіли виїжджати з України. Дівчина має активну життєву позицію та різносторонні інтереси: займається спортом, і не забуває про те, що в здорому тілі – здоровий дух, її можна побачити на дитячих святах, бо Катерина – аніматор студії «Лімпопо».

Дівчина вважає, що найголовніше в житті – саморозвиток. У неї за плечима три конкурси краси, з десяток студентських проектів, де Катя завжди популяризує освіту “в регіонах”, і незчисленна кількість заходів, де студентка НДУ ім М. Гоголя була ведучою. Та разом з тим Катя ще і йде до мети отримати червоний диплом!

Доброго дня, Катя, Сьогодні твій день Ангела. Багато людей часто замислювалися над питанням, чому їх саме так назвали і як би відчувала себе людина аби її нарекли зовсім іншим іменем. А як у тебе?

Я вірю в таємницю імені! Тож, для мене воно відіграє важливу роль і впливає на характер. Впевнена, що людині може не підходити її ім’я і поважаю тих, хто змінює його. Це ж яку сміливість і силу в собі треба мати! Але я обожнюю своє ім’я всім серцем і ніколи не хотіла його змінити!

А взагалі, у мене просто не було вибору народитися не Катериною! Тато хотів доньку Катрусю і це не обговорювалося, навіть без УЗД в 1999 році – всім у родині було ясно: дівчинка Катя!

Говорять, що таємниця імені Катерина приховує жінку з високим рівнем інтелекту. Її вчинки деколи дуже імпульсивні, іноді вона навіть не встигає їх обдумати. А яка ти: імпульсивна чи виважена?

Бути виваженою – чудова риса, яку я намагаюся в собі виховати, але поки безуспішно! Дійсно, в мені сидить шалений вогник, який тільки-но і чекає на крапельку масла. Особливо імпульсивна я у словах, можу сказати щось під впливом емоцій, а потім вибачаюся. Хоча саме імпульсивність допомогла стати мені такою, яка я є! До речі, навчання в Ніжині – це теж моє імпульсивне рішення!

А от малятко Катерина ще з дитинства виділяється деякою своєрідністю. Вона любить робити запаси і  постарається потягти зі стола побільше цукерок і приховати їх у затишному місці. Чи бувало у тебе таке?)..

Ніколи не тягла цукерки в схованки! Здається, з дитинства я вчилася бути незалежною. Тому з 6 років я накопичувала гроші. Могла не купити собі морозива, але обов’язково відкладу їх в конверт на щось більш суттєве. Іноді рідні “позичали” у мене, як це не дивно звучить, але не все так просто було: я записувала окремо боржників, ставила їм “дату повернення”, брала їх підпис і ставила штраф за запізнення! Уявляєте? І це років у 8-10! Мама була просто вражена, адже ніхто мене цьому не вчив!(Сміється – авт.)

Якщо можна було б повернути час трішечки назад, що б ти зараз доросліша, побажала б собі, юній?

Слухати себе. Це дуже важливо! Не йти за думкою – а створювати її, і вірити в себе! Цього мені дійсно не вистачало.

А якби у тебе був вибір запросити когось із відомих людей на каву: хто б це був? (Мається на увазі кого завгодно, навіть класиків, чи то сучасних акторів, футболістів, співаків режисерів, акторів і т.д.)

Складне запитання. Я вважаю, що можна навчитися чомусь у будь – кого!

Найперше прийшло на думку запросити Збігнєва Бжезінського – унікальна людина та скарб для політики! Потім Нік Вуйчич – приклад сили та стійкості. І обов’язково Ганну Різатдінову (просто тому, що я фанат художньої гімнастики, і слідкую за всіма подіями в цьому спорті)

А взагалі, можна зібрати такий собі “круглий стіл” і запросити туди близько двадцяти чоловік! Кави в мене точно вистачить!

Ти буваєш досить активною в соцмережах, щось пишеш, розповідаєш про своє життя. А якби ти сіла писати книгу (історію)свого життя, як би ти її назвала?

“Б…йся”!

Кожен зараз прочитав по – різному. Правда? Хтось бійся, а хтось бийся.

Моє життя здається іншим людям  успішним та щасливим. Зараз так і є, але ще є над чим працювати і рости. За три роки в Ніжині я пройшла шлях від глибоко невпевненої в собі дівчини до людини, яка точно бачить мету і не бачить перепон. Життя для мене – це вихід за рамки, боротьба з самим собою! І красива картинка, яку зараз бачать оточуючі – це вагон нервів, робота 24/7, ламання себе та сотні граблів.

Кожного дня я говорю собі: бийся за свою долю, не бійся, все вийде якнайкраще!

А чи вільне зараз серце молодої та вродливої Катерини Гуторки?) ..

Вільне. Для мене важливо, щоб в парі ніхто не хотів змінювати один одного! Кохання – це про повагу, довіру, розуміння та взаємний розвиток. А ще нам просто має бути цікаво разом, щоб не говорити кожного дня про погоду. Ціную в хлопцях цілеспрямованість, гумор та розум.

Що б ти побажала іншим Катеринам і всім нашим читачам?

Хочу сказати читачам: ваш характер прекрасний і кожна його риса – ваша родзинка, треба просто вміти ті родзинки подати з гарним десертом!

Робіть щось зі своїм життям. Вже час. Робіть те, що давно відкладали. В 50 ти не купиш те міні плаття з вирізом (просто не буде на що його надягнути). В 60 – не підеш здобувати бажану спеціальність, а в 70 – навряд чи стрибнеш з парашутом. Так і закінчиться твоє безглузде існування, коли не відчувши смаку життя, ти втратиш до неї апетит!

Спілкувалася Тіна Кошелевська

Фото з архіву Катерини Гуторки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь