Підгодовування птахів узимку: як і чим їх пригощати, аби не зашкодити

 

 

 

 

Чимало людей виявляють бажання підгодовувати птахів і тварин, особливо взимку. Як правильно це робити, розповів зоолог Олександр Федун. За його словами, до підгодівлі треба підготуватися заздалегідь. Зокрема, запастися зерном, насінням, окремими ягодами. Для пташок найкраще підійде насіння соняха, льону, просо, конопля. Все це можна змішувати. Також орнітолог радить заготовляти горобину, будяк, пригощати маленьких пташок несолоним салом. Він звернув увагу і на те, що годівниця має бути великою, аби птахи могли підлетіти до неї з різних сторін.

Особливо Олександр Федун наголошує на годуванні диких качок. Він укотре акцентує на тому, що їх категорично заборонено годувати хлібом, зокрема білим. «Можна давати насіння, пшеничне зерно. Наприклад, насипати цей корм вздовж берега, кидати на мілководдя. Птахи профільтровують дзьобом воду, дно. Качки всеїдні, живляться зерном, безхребетними, пірнаючи на дно. Вони також їдять трубочника. Тому якщо вже так хочеться, то краще піти на ринок, купити зерна та погодувати цих птахів. А наші люди лінуються це робити. Їм простіше зайти до магазину, придбати буханець хліба і все», – зазначив Олександр Федун. У свою чергу тварини не потребують особливого підгодовування, адже ними опікуються працівники мисливських господарств.

«Якщо хтось хоче підгодувати зайця, то нехай залишить на городі капусту. Або можна просто посадити молоді яблуні, зайці дуже люблять об´їдати їх кору», – пояснює зоолог. Загалом поки що зимові холоди не настільки сильні і тварини та птахи самі можуть шукати собі їжу. Зоолог також розповів, що у містах ссавцям досить легко знаходити поживу, зокрема і серед відходів.

Джерело: cheline.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь