Не ковідом єдиним: як живе наразі Ніжинська міськлікарня та чого не вистачає медицині міста

 

 

 

 

Вчора, 8 грудня, міський голова Олександр Кодола та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Грозенко провели зустріч із представниками медичних закладів міста.

Повідомляє “Нежатин”

Метою зустрічі представників влади із керівниками медичних установ міста було обговорення різних питань, щодо потреб Ніжинської міської лікарні: в яких умовах працюють медики сьогодні, чи в довільній кількості забезпечені засобами захисту, чого потребує наразі міська лікарня, яке харчування пацієнтів та перебування хворих на стаціонарному лікуванні, тощо.

Ірина Грозенко зазанчила, що влада готова вислухати потреби та побажання медичної галузі у нашому місті, аби врахувати їх при формуванні бюджету на 2021 рік. Вона підкреслила, що новообраний міський голова Олександр Кодола має налагоджені зв’язки як в Мінстерстві охорони здоров’я так і з закордонними інвесторами і влада налаштована потурбуватися про те, аби покращити якість медичної галузі у нашому місті. 

Представники медичних установ озвучили проблеми та побажання, щодо покращення умов роботи та лікування хворих, а також озвучили і позитивні зміни, які також мають місце бути.

Не коронавірусом єдиним

Як зазначив головний лікар Ніжинської міськлікарні Олександр Костирко, серед населення побутує думка, що лікарня перетворилася на “ковідну”, але це не так. “Ми як були багатопрофільним медичним закладаом, так і залишаємося – підкреслив він – знаходимо вихід із ситуації і лікарня надає належну медичну допомогу людям із різними захворюваннями”

 

Хто буде лікувати: зацікавити медиків працювати вдома

Перше, що було озвучено – це проблема кадрів у медичній галузі. Наразі у місті існує нестача анестезіологів, а також є потреба у залученні спеціалістів – кардіохірургів. Адже смертність від серцево-судинних захворювань з кожним роком зростає і виникає питання, де в подальшому буде кардіологічне відділення, аби розмістити хворих та надати належне медичне лікування.

Крім того, є лікарі вищої категорії, які не змогли придбати житло і наразі його не мають.

Медики також озвучили питання будівництва хірургічного корпусу, якого Ніжин давно потребує. Не менш важливим є підвищення вартості талонів для донорів, адже в умовах пандемії тяжкохворі неодноразово потребують переливанян крові.

Розмова йшла і про відсутність спецавто для розвантаження  кисневих балонів. Медики повідомили, що наразі немає проблеми з киснем, але коли привозять кисневі балони, то медперсонал сам вимушений їх розвантажувати.

Завідувач інфекційним відділенням Людмил Шимко зауважила, що такого інтенсивного навантаження, як зараз ніколи не було, через пандемію. Медики працюють у надзвичайно напружених умовах, крім того – багато лікарів перебувають на лікарняних.

Позитивні моменти

Медики доповіли про роботу з Національною службою здоров’я України та основні джерела фінансування медичних закладів міста (протягом останнього часу обладнання міської лікарні оновлювалось коштом міського бюджету, фонду соціально-економічного розвитку та НСЗУ). Обговорили також і попередні терміни закінчення будівництва приймального відділення міської лікарні та закупівлю медичного обладнання.

Міський голова Олександр Кодола підкреслив, що наслідки пандемії тільки ускладнюються і умови, в яких працюють наразі ніжинські медики досить складні. Але є головне завдання –  рятувати життя ніжинців.

Також він побажав медичним працівникав здоров’я та подякував за роботу, яка є досить важливою як для жителів міста, так і для країни в цілому, особливо в реаліях сьогодення.

Він зазначив, що влада налаштована працювати спільно з медичною галуззю міста, аби покращити якість медицини у нашому місті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь