На якому етапі зміни благоустрою центральних вулиць Ніжина?

 

 

 

 

 Благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту. Стан вулично-дорожньої мережі, освітлення, озеленення та чистота міста – результат діяльності як місцевої влади, так і громадськості.

Читати по темі: Обличчя Ніжина можливо змінити, не вкладаючи мільйони?

Це показник рівня участі територіальної громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку сфери благоустрою і комунального обслуговування населеного пункту. Аби розпочати цю спільну справу в Ніжині, два тижні тому міський голова Олександр Кодола ініціював виїзну комунальну нараду.

У новообраної влади є намір покращити санітарний стан вулиць і привести до архітектурного вигляду паркани, будівлі, тротуари та взагалі провести розчищення від чагарників та побутового сміття певні території. В ході цього першого етапу покращення благоустрою вздовж центральної дороги міста були напрацьовані напрямки проведення робіт до яких залучатимуться комунальні та приватні підприємства, власники магазинів, приватних територій, будинків та ОСББ.

На якому етапі зараз робота перевірив радник міського голови Сергій Охонько, провівши нараду з начальником відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталією Бойко.

Вона зазначила, що на сьогоднішній день напрацьовано 40 пунктів – об’єкти, котрі потребують змін зовнішнього вигляду.

Та чи йдуть власники цих об’єктів на співпрацю і готові вкладати кошти в благоустрій?

“Всі, до кого ми звертались із зауваженнями йдуть на співпрацю. Проте, ще не всіх власників ми з’ясували, адже в базі деякі відомості відсутні. Тож, ми опитуємо сусідів і поступово виходимо на них. Керівники підприємств також ставляться з розумінням і допомагають в роботах. Але, враховуючи, що зараз зимовий період, не всі роботи можна виконати. Тому, звичайно, узгоджуються терміни і більш за все, що більшість робіт по благоустрою почнуться у весняний період. Те, що можна було зробити до снігопадів – виконано. Хоча все відразу не можна зробити, адже потрібно враховувати погодні умови і фінансове положення людей, але процес розпочато. З часом маємо відпрацювати ще один напрямок – співфінансування, що значно пришвидшить виконання робіт”, – прокоментувала Наталія Григорівна.

“Дане питання під чітким контролем”, – наголосив радник міського голови Сергій Охонько.

“Центральна частина міста повинна бути в ідеальному вигляді. В це поняття ми вкладаємо розуміння того, яким має бути благоустрій та архітектура в історичному місті, яке хоче зацікавити туристів та буде радувати ніжинців. На другому етапі, який вже розпочинаємо, маємо намір створити команду архітекторів та проєктантів, які створять той автентичний “ансамбль” вигляду міста. Вони повинні будуть розробити типові, але цікаві, пов’язані з ніжинською історією фрагменти та пейзажі. Фахівці сформованої команди розроблятимуть проєкти не по одній-двом вулицям, а по візуалізації всієї центральної частини міста, до якої входять: дороги, тротуари, парки, сквери, фасади, вивіски та озеленення.

Також в найближчий термін хочемо розробити положення про вигляд центральної частини міста, який розробить також робоча група. Будемо намагатися, щоб ці фахівці ввійшли в профільне комунальне підприємство і надалі розробляли проєкти для потреб громади.

Якщо ми це вирішимо, то велика кількість грошей, а це більш ніж 1 мільйон гривень на рік залишатиметься у місті. І найголовніше – ми можемо адаптувати будь-який проєкт актуально та безкоштовно”, – резюмував Сергій Охонько.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь