Жителі сіл Ніжинщини знову в «заручниках» ситуації

 

 

 

 

Пасажирські перевезення по Ніжинщині зараз ситуація проблематична і це – м’яко кажучи. Ще в вересні місяці ми писали про 4 села району: Дуболугівка, Велика Кошелівка, Заньки, Мала Кошелівка втратили зв’язок із зовнішнім світом.

Тоді, з переходом Ніжина у «червону» зону були скасовані всі рейси по маршруту “Ніжин-Дуболугівка”. Залишився лише рейси “Ніжин-Борзна”, що через Малу Кошелівку. Решта ж сіл – взагалі були без транспорту.

Добирались селяни до міста: або, як то кажуть, на ногах, або за шалені кошти на таксі. Напруга серед населення, звернення до перевізників і вихід нашої статті дали результат – через тиждень автобуси пішли. Але з настанням зими ситуація знову стала критичною.

Місцева жителька Ганна Степанівна у розпачі звернулась до нашої редакції.

За її словами, до цього часу автобуси ходили більш-менш систематично: 3-4 рази на тиждень. Зараз, через те, що ніби, їде мало людей, серед тижня транспорт не пускають взагалі.

«Щодо людей – це не правда. Багатьом потрібно добиратись на роботу до Києва чи Ніжина. Та й взагалі по справах – на базар, до лікарні та з соціальних потреб. Нам обіцяли, що хоча б пускатимуть автобус в п’ятницю, суботу та неділю. Але сьогодні вийшли вранці на зупинку, стояли чекали на морозі, так і не дчекались. Знову ж – ніхто не попереджає. Люди в розпачі, адже виходить – ми відрізані від світу. Доводиться чекати попуток, замовляти таксі, що «не по кишені» звичайним селянам. І як бути», – розповідає Ганна Степанівна.

Обурює людей і той факт, що перевізники, котрі говорять про збитковість маршруту, все одно беруть його на обслуговування.

То чи є вихід із ситуації?

Наразі на звернення людей не реагує ні РДА, ні районна рада. Принципова позиція і в перевізника.

Виходить – порушуються умови договору, що є приводом для реакції органів влади приймати рішення: або домовлятись з перевізником, або організовувати новий конкурс на маршрут, але не бути бездіяльними. Адже люди сіл Ніжинщини достойні гідних умов інфраструктури і хто як не влада повинна проявити свій вплив на ситуацію і турботу про людей.

Можливо, потрібно проаналізувати ситуацію з перевезеннями, і скоротити маршрут, пускаючи до сіл за чітким графіком, де користуються транспортом найбільша кількість людей. До решти сіл також, але з меншою періодичністю. В цьому повинні розібратись спеціалісти , але залишати людей на холоді і без змоги пересуватись в межах ОТГ – це безвідповідально.

Марина Волинець

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь