Ніжинська райрада розпочала приєднання чотирьох районних рад. Як це відбуватиметься?

 

 

 

 

Ніжинська районна рада розпочала реорганізацію Бахмацької, Бобровицької, Борзнянської та Носівської районних рад.

Сьогодні, 11 грудня, розпочала роботу друга сесія VIII скликання Ніжинської районної ради.

Депутатами районної районної ради було розглянуто та прийнято ряд важливих рішень. Зокрема було утворено постійні комісії та Президію, затверджено структуру виконавчого апарату Ніжинської районної ради, а також встановлено умови оплати праці голови Ніжинської районної ради та його заступника.

Крім іншого одноголосним рішенням депутатського корпусу Ніжинської районної ради було розпочато реорганізацію Бахмацької, Бобровицької, Борзнянської та Носівської районних рад. Відповідні проекти рішення попередньо були оприлюднені на сайті Ніжинської районної ради.

Зокрема, пропонується почати процедуру реорганізації Бахмацької, Бобровицької, Борзнянської, Носівської районних рад шляхом приєднання до Ніжинської районної ради Чернігівської області.

Ніжинська райрада визнана правонаступником всього майна, прав та обов’язків даних рад. Утворено комісію з реорганізації Бахмацької, Бобровицької, Борзнянської та Носівської районних рад у складі посадовців Ніжинської районної ради та посадовців тих райрад, які реорганізовуються відповідно.

Комісія має провести інвентаризацію активів та зобов’язань Бахмацької, Бобровицької, Борзнянської, Носівської районних рад, передати службові документи, що нагромадилися під час діяльності цих рад станом на 31 грудня 2020 року до комунальної установи Ніжинської районної ради «Трудовий архів Ніжинського району».

Після підготовки фінансової звітності за 2020 рік райрад, що реорганізовуються, буде закритий рахунок районних рад, припинена реєстрація юридичної особи райради та будуть знищені печатки та штампи цих районних рад.

Контроль за виконанням рішень, що стосуються реорганізації районних рад покладено на постійні комісії районної ради з питань   регламенту, депутатської етики, законності та запобігання корупції, розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації, європейської інтеграції та інформаційної політики та з питань бюджету та фінансів, інвестиційної діяльності та соціально-економічного розвитку району.

До кінця року має відбутися продовження другої сесії VIII скликання Ніжинської районної ради. Дата поки що не визначена.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь