Міськрада планує створити Програму мотивації підприємств

 

 

 

 

Сплата податків до місцевого бюджету – стало питанням №1 для новобраної влади. Треба розуміти, що це основне джерело надходження до громадської «казни», за рахунок якої розвивається місто.

14 грудня, на засідання бюджетної комісії депутати обговорювали, на якому етапі перемовини з підприємствами, що знаходяться на території Ніжина, але податки сплачують до інших міст.

Радник міського голови Сергій Охонько зазначив, що попередньо відділом економіки було опрацьовано інформацію по підприємствах. Таких зараз налічується вже близько 200, але робота триває.

«Вважаю за необхідно створити робочу групу, залучивши представника фінуправління та управління економіки, котрі відстежували б всі нарахування та вели загальний перелік цих підприємств у базі даних. Надалі необхідно їх розсортувати на великі, якими б займалось керівництво і малі підприємств,а з котрими спілкувалась би й фінансово вела робоча група. Таким чином ми запустимо систему, завдяки якій місто отримає додатковий дохід від надходження податків до бюджету, що раніше не отримувало», – прокоментував Сергій Охонько.

У розрізі цього питання було обговорено і створення Програми мотивації підприємств. Адже як відомо, змусити підприємства, котрі роками не йшли на перереєстрацію, відтепер сплачувати податки місту – питання не просте. Але, депутати вирішили, місто має зважено йти на цей крок.

Програма мотивації може полягати в тому, що підприємство, котре створює відокремлений підрозділ на території міста отримуватиме за підсумком року повнрнення певного відсотка від сплаченого ПДФО. Якщо умови будуть цікавими і вигідними, можливо, підприємства й інших міст Чернігівщини захочуть мати реєстрацію в Ніжині. Звичайно, даний механізм вивчатиме робоча група, до складу якої входитимуть спеціалісти, після чого прийматиметься остаточне рішення радою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь