Односторонній рух в «історичному» Ніжині: нова концепція влади

 

 

 

 

Дорожня карта Ніжина роками не оновлювалась, а водії, разом із тим, відчувають складності під час руху. Зокрема на більшості вулицях в історичній частині міста не можуть розминутись два автомобілі, а особливо в вихідні дні, коли більшість громадян їдуть на базар.  Ускладнюють цей процес припарковані автомобілі вздовж дороги. Немає безпечного руху і для пішоходів, адже практично всюди відсутні тротуари.

Нова влада міста вирішила нарешті змінити ситуацію і полегшити життя як водіям, так і пішоходам. Свою концепцію запропонував радник міського голови Сергій Охонько. 17 грудня він разом з начальником УЖКГ та Б Анатолієм Кушніренком та начальником транспортного відділу Віктором Карпенко провели виїзну нараду. Темою обговорень стала планова розробка реконструкції центральної історичної частини Ніжина. Одним із пріоритетів даного проекту є впорядкування вуличної мережі тротуарами як для ніжинців, так і для туристів, а також безпечний рух транспорту та упорядковане паркування автотранспорту.

«Маємо брати приклад з Європи: вже давно в історичних частинах міст, де старовинні вулички не мають можливості облаштування повноцінного двостороннього руху,  запроваджений односторонній,  розвантажуючи трафік, а по зручним тротуарам приємно прогулюватись перехожим. Впевнений,  ми повинні йти таким же шляхом. Тож пропозиція проаналізувати та вивчити питання запровадження даної концепції по вулицях Братів Зосимів, Гребінки, провулку Прорізний та розробити проєкт одностороннього руху з облаштуванням тротуару для пішоходів та паркінгу».

Така концепція була підтримана начальниками управління та транспортного відділу. Ними було взяте завдання звернутись до проєктанта та поліції задля правильної розробки проєкту транспортного руху.

Запроваджень нововведень потребує і дорожній рух по вулиці Московська, що вздовж Ніжинського ринку. Від повороту з вулиці Батюка, до «базарного» мосту Сергій Охонько запропонував вивчити можливість введення обмежень з впровадженням одностороннього руху  з 07:00 до 14:00.

«Це необхідно зробити задля упорядкування руху транспорту та пішоходів. Зараз ситуація критична. Адже пасажирські автобуси інколи, потрапляючи в затори, збиваються з графіку руху, та й звичайні водії часто мають проблеми з проїздом.  Паркування автомобілів на даному відрізку дороги, в більшості відбувається  з порушеннями. Тож упровадження одностороннього руху дасть можливість збільшити й кількість паркомісць, й унеможливить створення корок на дорогах, а пішоходам полегшить рух», – прокоментував Сергій Охонько.

Проєкти по цім напрямкам взяті на опрацювання транспортним відділом та управлінням УЖКГ та Б.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

  1. “Адже пасажирські автобуси інколи, потрапляючи в затори, збиваються з графіку”
    Автобусы сбиваются из графика потому что – из автовокзала едут на жд вокзал , а там уже когда прийдет електричка. Автобус не виноват, а тем более дорога возле базара.

Залишити відповідь