Секрети про те, як бути щасливим

 

 

 

 

Чим більше видів птахів проживають біля житла людини, тим щасливішою та почувається, з’ясували фахівці. Вчені з Каліфорнійського політехнічного університету дійшли висновку, що спів птахів може значно поліпшити самопочуття людини, навіть якщо це не “живий виступ”, а запис.

З’ясувати це вдалося після того, як вчені провели експеримент: заховали колонки на двох ділянках стежок в Боулдерському відкритому просторі і в гірських парках в Колорадо. Кілька тижнів поспіль вони включали щебетання, а потім опитували мандрівників, які проходили цими маршрутами.

“Ті, хто чув спів птахів, повідомили про почуття благополуччя і щастя частіше, ніж ті, хто гуляв без додаткового звукового супроводу”, – розповідають автори експерименту.

Біолог Клінтон Френсіс, який брав участь в дослідженні, говорить, що для відчутного результату було досить 7-10 хвилин впливу звуків на людей.

Також вчені відзначили одну деталь – найкраще почувалися люди, яким здавалося, що на природній ділянці живе більше видів птахів, ніж на інших територіях.

“Наші результати підкреслюють необхідність того, щоб менеджери парків знижували антропогенне шумове забруднення. Це не тільки зробить враження відвідувачів яскравішими, але й може принести користь дикій природі”, – сказала Даніель Ферраро, одна з керівників експерименту.

Раніше американські психологи знайшли спосіб зменшити відчуття тривоги і підняти настрій всього за кілька хвилин

Джерело: КорреспонденТ.net

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь