Для Ніжина можуть відкритись нові можливості в сфері енергоефективності

 

 

 

 

22 грудня відбулась робоча зустріч міського голови Олександра Кодоли з головою Української Асоціації енергосервісних компаній Олексієм Корчмітом.

Під час зустрічі обговорили питання щодо співпраці та напрямків роботи Ніжинської територіальної громади в сфері енергоефективності.

Енергетичний менеджмент – це діяльність, що спрямована на забезпечення раціонального використання паливно-енергетичних, що дозволяє значно оптимізувати обсяги енерговитрат.

Шлях до енергоефективності починається з енергоменеджменту. Це той інструмент, що дозволить оптимізувати енерговитрати у будівлях та скоротити енергоспоживання без значних капіталовкладень.

Світова практика показує, що підвищення енергоефективності досягається здебільшого за рахунок організаційних змін у системі управління енергогосподарством підприємства або міста.

Олексій Корчміт схвально відмітив, що Ніжин протягом останнього часу є активним учасником енергоощадних програм – програма енергоефективності (підтримка населення співфінансуванням «теплих кредитів», програма «Енергодім» для ОСББ, ЕСКО (система аналізу та оптимізації витрат закладів бюджетних установ).

У ході наради Олександр Кодола та Олексій Корчміт обговорили перспективи ЕСКО-партнерства в бюджетній сфері та житлових багатоквартирних будинках, впровадження системи енергоменеджменту громади та співпраці.

Олексій Корчміт поінформував про специфіку проведення енергоаудиту та сертифікації будівель бюджетної сфери.

Олександр Кодола зазначив, що місто зацікавлене в енергоефективних заходах і готове до співпраці. «Наш Ніжин повинен стати флагманом впровадження енергоефективних заходів і бути прикладом для інших міст України», – наголосив Олександр Кодола.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь