У чому різниця між Бепантен® та Бепантен® Плюс?

Усі засоби лінійки Бепантен® виробляються на основі активної речовини – декспантенолу. Він належить до провітамінів та в тканях організму метаболізується у пантотенову кислоту. А от саме вона і має ту саму протизапальну та регенерувальну дію.

В інструкції до Бепантену® вказано, що ці засоби можна використовувати для лікування та профілактики пелюшкового дерматиту, попрілостей, за появи тріщин на сосках під час годування та для регенерації й покращення стану сухої шкіри. Але в чому різниця між кремом та маззю, між засобами Бепантен® та Бепантен® Плюс?

Як вибрати між двома засобами?
Спершу треба зрозуміти, в чому різниця. А вона в складі цих засобів та їх консистенції. Крем Бепантен® містить менше ланоліну, аніж така сама мазь (засіб, що пом`якшує шкіру та робить її більш зволоженою), тому він всмоктується швидко та не залишає плівки на поверхні. Крем добре підходить для профілактики появи подразнень та почервоніння при сухості шкіри, та може використовуватися для пом`якшення при лікуванні топічними кортикостероїдами. Але це все, звичайно, за призначенням лікаря.1

Бепантен® Плюс був зроблений для швидкого зволоження та відновлення душе сухої та подразненої шкіри у тих випадках, коли є ризик приєднання інфекції. Він діє завдяки хлоргексидину, який входить до складу засобу. Ця речовина належить до групи антисептиків та має гарні бактерицидні властивості (допомагає позбутися як грам-позитивних, так і грам-негативних бактерій).  Засіб може використовуватися не тільки при проблемах шкіри тіла, але й для знезараження шкіри обличчя; дієві, але зовсім неагресивні компоненти крему не будуть виступати в якості подразників. Станів, за яких доцільно використовувати Бепантен® Плюс, набагато більше:

  • поверхневі травми шкіри (порізи, подряпини, незначні опіки, різні дерматити), за яких існує ризик інфікування;
  • пролежні, порушення цілісності шкіри при цукровому діабеті або трофічних захворюваннях;
  • специфічні ураження шкіри, наприклад, тріщини на п’ятках;
  • тріщини сосків у жінок під час лактації та годування малюків.2

Звичайно, перед тим як користуватися будь-яким засобом із лінійки Bepanthen, треба проконсультуватися з лікарем. Тільки він зможе оцінити стан хворого та підібрати саме той засіб, який підійде найкраще. Більше інформації є на сайті Бепантен®.

1.  Хэбиф Т.П. Кожные болезни: Диагностика и лечение / Томас П. Хэбиф. Пер. с англ. под общ. ред. акад. РАМН, проф. А.А. Кубановой. – М.: МЕДпресс-информ, 2006.

2.  Дерматологія, венерологія : підручник / за ред. проф. В. І Степаненка. – К. : Вид.КІМ, 2012.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь