Оренда, купівля та продаж комунального майна: процедуру у Ніжині спростять

 

 

 

 

На сьогоднішній день, бюрократія ускладнює процеси діяльності органів місцевого самоврядування.

Одним з таких питань є майно комунальної власності.

Мається на увазі припинення договорів оренди, або ж подальше їх укладання з новими орендарями, а також купівля- продаж, тощо.

Повідомляє «Нежатин»

Сьогодні, 24 грудня на четвертій сесії ніжинської міської ради VIII скликання депутати розглядали проект рішення про припинення договору оренди.

Такі питання на сесії розглядають систематично, але сама процедура викликає запитання у депутатів. Зокрема, радник міського голови Сергій Охонько  зауважив, що в подальшому всі об’єкти комунального майна, які знаходяться у власності нашої громади, постійно будуть знаходитися на електронному майданчику «Держзакупівлі.Онлайн», що входить до електронної системи публічних закупівель України ProZorro. Тут можна ознайомитися з усіма державними публічними закупівлями України, взяти участь у закупівлях, запропонувати державі товари або послуги, скористатися всіма супутніми сервісами.

«Тобто, раніше, коли хтось планував придбати чи орендувати комунальне майно, потрібно було пройти довготривалу процедуру: писати заяву, розглядати її на засіданнях депутатських комісій, на сесії, потім публікувати  на електронному майданчику ProZorro і це займало 2-3 місяці – зауважив Сергій Охонько – а зараз всі об’єкти комунального майна будуть розміщені на ProZorro і постійно будуть на цьому майданчику, де відображаються всі державні публічні закупівлі України».

Тож, ймовірно, що в 2021 році дана процедура буде спрощеною і не займатиме декілька місяців для її вирішення.

 

Фото з мережі та “Нежатин”

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь