Ознаки, які вказують, що пора перевірити нирки

 

 

 

 

Симптоми захворювання нирок.

Люди часто не звертають уваги на сигнали, які посилає їм тіло. Наприклад, періодично виникаюча біль в області спини або в боці може виявитися зовсім не наслідком незручного положення уві сні або переохолодження. Це може бути однією з ознак захворювання нирок, інформує Ukr.Media.

Втома

Відсутність сил супроводжує велику кількість хвороб, у тому числі і захворювання нирок. Цей орган виробляє особливий гормон, який бере участь у виробленні еритроцитів. Якщо нирки працюють неправильно, то кількість еритроцитів знижується, і людину наздоганяє втома. Одночасно присутня сонливість і поганий настрій.

Озноб

Зниження вироблення гормону еритропоетину, може в підсумку обернутися анемією. Кров надходить в тканини в недостатній кількості, в результаті людина починає мерзнути, у неї з’являється озноб.

Металевий присмак їжі

Смак металу в роті або зміна сприйняття смаку споживаної їжі може виявитися ознакою проблем з нирками. Причина подібного симптому полягає в тому, що продукти, які з’являються в результаті метаболізму, не виводяться з організму, а накопичуються в крові.

Набряк різних частин тіла

Якщо вам різко стали малі штани, браслет туго сидить на руці, можливо у вас з’явилися набряки. Необхідно уважно простежити за своїм тілом, і якщо набряки будуть зберігатися або з’являтися протягом декількох днів, слід відразу звернутися до лікаря, оскільки це може бути ознакою того, що зайва рідина не виводиться з організму через порушення функцій нирок. Зазвичай різні частини тіла опухають в першій половині дня, і проходять після обіду.

Порушення процесу сечовипускання

Утворення сечі — одне з головних завдань нирок. Якщо виникає хвороба цього органу, то відразу спостерігаються проблеми з сечовипусканням. Наприклад, людина починає занадто часто відвідувати туалет, у тому числі і в нічний час, або ж змінюється колір сечі, набуваючи темного відтінку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь