Ніжин і Корюківка «розрослися»: як саме?

 

 

 

 

«Межі міста Корюківка змінено. +371 га. 303 голоси «за» від народних депутатів. Дякую!

Корюківка йшла до цього багато років, за які змінилося три скликання депутатів та двічі змінювався голова.

P.S. Бюрократія, яку слід передавати на рівень обласних рад», — таку публікацій на своїй сторінці в соцмережі зробив 16 грудня Ратан Ахмедов, голова Корюківської громади.

«Постанова ВР про зміну і встановлення меж міста Ніжина і Ніжинського району прийнята. Цей проект розроблявся ще з 2008 року», — не лишився осторонь події і ніжинський керманич Олександр Кодола. Ніжин збільшився на 720 гектарів.

— Що це означає для міста? — запитала Ратана Ахмедова.

— Це нові площі забудови, нові промислові ділянки, нові місця для торгівлі та дозвілля. Генеральний план міста тепер повноцінний. Це фінальна риска під Генпланом міста, — перерахував міський голова.

Пояснення, чому процедура триває роками, також є: ініціатива про зміни меж виникає на місцях, районна рада передає її до обласної, обласна погоджує і скеровує до Уряду, профільне міністерство готує проект постанови ВР, потім розгляд у комітеті та власне голосування народних обранців.

Ратан Ратанович переконаний, що процедуру можна спростити, передавши можливість вирішувати питання по межах міст районного значення, на обласну раду.

Як би там не було, на Чернігівщині цього разу змінено межі двох міст. Крім наших, по Україні таких ще дев’ять.

Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №52 (1806), 24 грудня 2020 року

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь