Передноворічний злочин: у центрі Ніжина вкрали дві ялини

Як відомо, вандалізм – зловмисне руйнування або пошкодження культурно-історичних пам’ятників, інших матеріальних і культурних цінностей, приватних або суспільних об’єктів майна.
Як один з його видів – вандалізм як спосіб придбання, а основний мотив такого руйнування це матеріальна вигода. По суті такі прояви є різновидом крадіжки. Крадуть усе: устаткування, яке містить кольорові метали, знімаються дверні ручки, меморіальні дошки, деталі приладів і пристроїв. Широко поширено цей різновид вандалізму на цвинтарях, коли крадуть квіти, вінки, золото написів.
Для Ніжина злочини такого характеру не новина, вони трапляються досить часто і поступово перетворюються в свого роду «чуму». З приходом зимових свят та активною підготовкою до святкування Нового року під прицілом вандалів опиняються всі ялинки/сосни, що є комунальним майном.
Черговий злочин проти громади та міста було скоєно вночі 31 грудня біля однієї з центральних алей скверу Театральний. Злочинцем/цями було нахабно зламано та вкрадено 2 красивих молодих ялинки, що багато років прикрашали сквер. Замість ялинок тепер залишилися жалюгідні понівечені обрубки на який без глибокого жалю неможливо дивитись.
Висновки робіть самі… але скільки вже в Ніжині трапилось таких варварских злочинів, а “воз и ныне там..”. Жодного варвара не виявлено і не покарано.
Комунальне підприємство “Виробниче управління комунального господарства” жорстоко засуджує такі злочини, спрямовані на знищення культури,краси і благоустрою міста та сподівається на більш активну роботу місцевих правоохоронних органів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь