П’ять років за ґратами та 220 тисяч гривень матеріального відшкодування: Ніжинська прокуратура ухвалила вирок

 

 

 

 

За підтримання публічного обвинувачення Ніжинською місцевою прокуратурою судом ухвалено вирок стосовно громадянина, який шахрайським шляхом заволодів чужим майном, у тому числі транспортним засобом (ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 289 КК України). Його засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурором у суді доведено, що у 2018 році обвинувачений пообіцяв посприяти чоловіку у придбанні за кордоном автомобіля, одночасно наміру цього робити не мав з самого початку. У подальшому, реалізуючи свій задум на заволодіння грошовими коштами, отримав від потерпілого 5 700 (п’ять тисяч сімсот) доларів США.

При цьому, свої зобов’язання не виконав, й зрештою отримані кошти не повернув.

Окрім того, наприкінці 2018 року, шляхом зловживання довірою, він незаконно заволодів транспортним засобом жінки. Так, під приводом виниклої необхідності у ремонті автомобіля, без дозволу власниці перемістив його в інше місце та продав, видавши за власний. Отримані кошти використав для власних потреб, чим спричинив потерпілій матеріальну шкоду в розмірі близько 62 тис. грн.

Вказані злочини мешканець Рівненської області вчиняв видаючи себе за іншу особу.

Винуватість обвинуваченого у скоєному визнана судом доведеною та одночасно з призначеним покаранням задоволено цивільні позови потерпілих на загальну суму близько 220 тис грн.

Вирок законної сили не набрав.

nezhatin за інформацією Ніжинської місцевої прокуратури

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь