Авіаційний загін Ніжинської громади проводить рятувальні операції навіть за кордоном

 

 

 

 

Кожна громада на Чернігівщині – унікальна, так би мовити, зі своєю цікавинкою. Потужна Ніжинська громада теж по-своєму особлива. Зокрема тут діє єдиний не лише на всю нашу область, а й узагалі на всю Україну Спеціальний авіаційний загін ОРС ЦЗ ДСНС.

«Це загін, який бере участь у ліквідації наслідків стихій, різних пожеж на території усієї держави, навіть за кордоном. Надавали допомогу Ізраїлю й іншим країнам. Бо, по суті, це єдиний на всю країну дієздатний авіаційний загін», – розповів голова Ніжинської громади Олександр Кодола.

Нещодавно в рамках створення системи авіаційної безпеки МВС України загін отримав п’ятий гелікоптер H225 Super Puma. «Це сучасний французький гелікоптер, що оснащений усім потрібним для проведення аварійно-рятувальних операцій, зокрема лебідкою для підйому, прожектором для пошуків на землі в темний час доби тощо», – повідомив Олександр Кодола.

Між Україною та Францією укладена міжурядова угода, в межах якої передбачається отримання 55 гвинтокрилів виробництва французької компанії Airbus для єдиної системи авіаційної безпеки. «Для гвинтокрилів у Ніжині вже збудовані сучасні ангари. Торік набирали додатковий штат, бо потрібні висококласні фахівці – пілоти, інженери, техніки й інші. Спеціалісти пройшли навчання у Франції, а можливо, хтось і зараз навчається. Серйозну кількість людей набирали за останній рік-два, здається, більше 100 осіб.

Загалом штат авіаційного загону налічує понад 900 осіб. Тому це дуже серйозна державна структура. На базі загону також створюється сервісний центр авіаційної системи України. Ще коли я був народним депутатом України, разом із міністром МВС Арсеном Аваковим активно працювали над створенням цього сервісного центру», – повідомив голова громади.

Також він розповів, що в січні планується візит міністра внутрішніх справ до Ніжина задля виконання приємної місії – символічного вручення п’ятого гелікоптера та вручення квартир.

«Уперше, мабуть, за 15 років уже добудований другий будинок для працівників авіаційного загону», – сказав Олександр Кодола.

Тож на візит міністра в Ніжині чекають із неабияким нетерпінням.

Ірина Осташко

Джерело:cheline.com.ua

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь