Як щедрували ніжинські малята (Фото)

 

 

 

 

ХАЙ СІЄТЬСЯ, РОДИТЬСЯ , ДОБРОМ ПОВЕРНЕТЬСЯ ДОБРИМ ЛЮДЯМ
РІК НОВИЙ АБО ЩЕДРОГО ВЕЧОРА ВСІМ ВАМ, НІЖИНЦІ, РІДНІ УКРАЇНЦІ!
На щастя дорослим !
На радість малечі,
Іде в кожну хату –
Святий щедрий вечір !
Ми традиції шануєм, всім садком 13-м зараз защедруєм !
… 13 січня, і ось саме сьогодні, українці відзначають Щедрий вечір або, як кажуть у народі, свято Меланки. У цей день, за традицією, хлопці й дівчата ходять від хати до хати, щедруючи – бажаючи господарям щедрого вечора, доброго здоров’я та добробуту у Новому році. Щедрування супроводжується музикою, танцями, побажаннями з обрядовою Козою та Циганом.
Вихованці дошкільного навчального закладу № 13 «Берізка» завжди підтримують українські звичаї та обряди і вміють їх шанувати. Дітлахи, разом з вихователями Парубець Н.Г.,Вергун І.А., Хорешко Н.В., Бабич А.В., Співак М.В., Мархель І.В., Бурська А.В., музичним керівником Нагорною І.В. радісно і весело щедрували, як годиться – і в садочку біля Новорічної ялиночки та красеня – Дідуха, і на всіх майданчиках закладу .
«Нині веселе і радісне свято, українські діти прийшли вас вітати!» – виспівували дошкільнята, пританцьовуючи та весело граючи на музичних інструментах з Козою , Циганом, Лікарем і великою ватагою щедрувальників .
З появою малят одразу ж запанувала святкова й радісна атмосфера, бо скрізь звучало: «Щедрик, щедрик, щедрівочка! До вас наша мандрівочка. Сієм, сієм, засіваєм, з Новим роком вас вітаємо!
На той Новий рік, щоб ліпше вродило, ніж торік!».
Дітлахи у національних костюмах співали щедрівок, засівали зерном та бажали всім здоров’я, достатку й усіляких гараздів.
Як годиться, малята нащедрували смачнючих вареників з вишнями та незабутніх щедрих побажань всім працівникам садочка.
Зі святом будьте здорові ! Нехай сіється, родиться, добром повернеться в кожнім серці Рік Новий !
Директор №13 Наталя Примушко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь