Багатотонні фури розбивають ніжинські дороги: встановлені для них обмеження буде змінено

 

 

 

 

Наболіле питання проїзду великогабаритоного транспорту в Ніжині розглянули на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету.  Повідомляє nezhatin.com.ua.

На сьогодні встановлено обмеження для такого транспорту – 18 тон. Раніше ця цифра була меншою – 12 тон, але, як зазначив міський голова О. Кодола,  минулого року попередня влада ухвалила рішення про збільшення цих обмежень. “Вважаю, що це неправильно, бо навіть порожня фура має значну вагу, – підкреслив очільник міста. – Такий транспорт розбиває наші дороги, псують інфаструктуру Ніжина. Це питання потребує врегулювання”.

Заступник начальника Ніжинського відділу поліції О. Чепурний також долучився до обговорень: “Така проблема в нашому місті, дійсно, є. Складати протоколи ми не можемо, бо знак 3.15 на сьогодні дозволяє  рух вантажних авто, маса яких перевищує 18 тон, а вага великотонажного автомобіля складає 15-16 тон, що підпадає під перелік авто, яким дозволено рух по Ніжину”.

Представник поліції додав, що в разі, якщо виконком підтримає запропоноване рішення про встановлення обмеження 12 тон, то міський бюджет буде доотримувати кошти за всі постанови, винесені на порушників: це 225 грн. за порушника.

На наступне засідання виконкому буде підготовлено проект рішення про обмеження 12 тон для великогабаритного транспорту, що їздить дорогами нашого міста. В Ніжині буде встановлено 8 таких знаків, і всі великотонажні транспортні засоби підпадуть під його дію.

Валентина Пильник

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь