Журналіст, публіцист, літературний критик, викладач Ніжинського вишу святкує ювілей

 

 

 

 

Вітаємо з ювілеєм Миколу Тимошика – українського науковця, журналіста, публіциста, літературного критика та видавця!
Перелік тільки основних регалій Миколи Степановича займають у Вікіпедії цілий абзац: доктор філологічних наук (1997), професор (2002), академік Академії наук вищої школи України (з 2005 р.), завідувач кафедри видавничої справи та мережевих видань Факультету журналістики і міжнародних відносин Київського національного університету культури і мистецтв, член Національної спілки журналістів України (від 1981 р.), член Національної спілки письменників України (від 2000 р.), голова Фундації імені митрополита Іларіона (Огієнка), засновник і директор науково-видавничого центру «Наша культура і наука», автор більше 200 наукових, публіцистичних праць, підручників та посібників.
Наше вітання не випадкове, оскільки народився Микола Степанович в с. Данина Ніжинського району. Своїй малій батьківщині у 2017 р. вчений присвятив двотомний історико-публіцистичний нарис «Село», в якому відбилась історія не лише його рідного населеного пункту, але й всієї Ніжинщини.
З Ніжином останні роки Миколу Тимошика також пов’язує робота – викладання курсів журналістики в Ніжинському державному університеті.
Окремо слід відзначити співпрацю вченого з Ніжинським краєзнавчим музеєм, якому за останні роки пан Микола передав більше 20-ти своїх книг та видань.
Колектив НКМ ім. І. Спаського пану Миколі творчого натхнення та енергії для реалізації його численних проектів та задумів.
За матеріалами Ніжинський краєзнавчий музей ім. Івана Спаського

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь