Єдина Україна – в серці кожного: ніжинські дошкільнята долучилися до святкування Дня Соборності. Фото

 

 

 

 

«Дитячий садок – це перша найгідніша сходинка для дитини, національна школа, в якій пробуджується її національна і громадянська свідомість» С.Русова
Цими святковими днями сама природа ошатно прибрала всю українську землю в ніжний , пухнастий сніжок, що яскраво відблискував в сонячному промінні.
Гімн рідної держави всіх об’єднав в єдине ціле – і дорослих, і маленьких . Ось тут і пояснили вихователі Костандова І.В., Бабич А.В., Хорешко Н.В., Співак М.В., Гавриляко Ю.В., Бурська А.В., Руденко Н.Ф. діткам, що Соборність – це єдність. Тобто свято соборності – це свято єдиної України і сьогодні 102-річниця цієї визначної події.
Діти через цікаву діяльність , яку їм влаштували дорослі, зрозуміли , що “разом” нам краще, ніж “окремо”, чи “самому”. Ви запитаєте : «Як зрозуміли?» Ось так !
На спортивному майданчику створили гуртом Герб рідної держави із кольорових кульок, та ще й виклали на ньому червоні , сяючі маки . Ось і зрозумілий приклад Соборності! А далі – про цікавинки дізналися із книги «Україна починається з тебе» , що подарувала нам улюблена поетеса і письменниця Тетяна Винник, викладали державні пропори з конструкторів, майстрували « Дерево єднання», долоньками малювали обриси України, гаптували калинові кетяги, грали в цікаві дидактичні ігри «Україна – це я!» , бо добрі справи – вони родом з дитинства!
Ось так, нам дорослим, варто вчити дітей власним прикладом любити рідну землю , пишатися і шанувати Україну – Соборну і не ділиму, бо це їм розбудовувати молоду державу, відстоювати МИР.
Директор ЗДО №13 Наталя Примушко
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь