До прийомних сімей потрапило більше сиріт з Чернігівського району і Ніжина

 

 

 

 

Попри карантин у 2020 році в Чернігівській області було створено 11 прийомних сімей, вісім з яких згодом перепрофілювали у  дитячі будинки сімейного типу. Туди на виховання потрапили 44 дитини-сироти. Також у минулому році 32 дитини знайшли родинний затишок у прийомній сім’ї. Найбільша кількість дітей, влаштованих у дитячі будинки сімейного типу – в Чернігові, Чернігівському та Ніжинському районах, а до прийомних сімей потрапило більше сиріт з Чернігівського району і Ніжина.

Про це повідомили фахівці Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Загалом, станом на 1 січня 2021 року в області у 176 прийомних сім’ях виховується 300 дітей, 220 сиріт проживають у дитячих будинках сімейного типу.

Якщо ви готові стати родиною для дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, підтримати її, надати сімейне тепло, любов, затишок, підготувати до самостійного життя, звертайтеся до центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг чи фахівців із соціальної роботи територіальних громад за місцем проживання.

Також в Чернігівській області активно розвиваються інші форми виховання та соціалізації дітей-сиріт, такі як наставництво, патронатне виховання та опікунство. Більше інформації можна дізнатися в обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за номером телефону: 0462-77-89-84 та на сайті

За матеріалами cheline.com.ua

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь