Чому приміщення колишнього тубдиспансеру й досі не передано у власність громади Ніжина?

 

 

 

 

Як не боролися ніжинці, як не відстоювали, а все ж таки Ніжинський тубдиспансер давно не працює: у розпал епідемії туберкульозу та ковіду по розпорядженню уряду ці заклади були ліквідувані практично по всій державі . Спочатку закриття відтермінували до 1 квітня 2020 року, а потім в Україні вступив у дію другий етап медичної реформи і, через урізаний бюджет, спеціалізовані медзаклади закрили.

Повідомляє Нежатин.

Нині приміщення колишнього тубдиспансеру, що розміщене в Ніжині, на вулиці Козачій, може бути передано на баланс Чернігівської обласної ради.

Сьогодні, 25 січня на оперативній нараді при міському голові це питання підняла заступник міського голови Ірина Грозенко. Вона підкреслила, що в найкоротший термін потрібно направити листа до Чернігівської обласної ради і повідомити, що Ніжинскьа громада готова прийняти це приміщення на баланс.

Нагадаємо що депутати обласної ради попереднього скликання від Ніжинщини ініціювали і в тяжких суперечках з обласним керівництвом відстояли прийняття рішення щодо передачі тубдиспансеру в комунальну власність ніжинської громади. Проте, місцева влада на чолі з Анатолієм Лінником, з невідомих причин, так і не вчинила ніяких дій щодо прийняття приміщення тубдиспансеру у комунальну власність громади Ніжина.

Представники нині діючої влади Ніжина вирішили винести це питання на позачергову сесію вже цього тижня, у середу, 27 січня, розглянути і прийняти дане рішення.

З неофіційних джерел стало відомо, що на дану будівлю колишнього тубдиспансеру «поклали око» фінансові структури обласного значення, що унеможливлює плани ніжинської міської влади з приводу покращення роботи одного зі структурних підрозділів охорони здоров’я.

Фото з архіву

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Чому приміщення колишнього тубдиспансеру й досі не передано у власність громади Ніжина?

Залишити відповідь