Ніжину присвоять статус міста-заповідника?

 

 

 

 

15 січня на сайті Кабінету Міністрів України з’явилася петиція від Олексія Ткача стосовно присвоєння Ніжину статусу міста-заповідника.

“Місто Ніжин має дуже багато унікальних пам’ятників архітектури (будинки, церкви) які через брак фінансування руйнуються і можуть бути втрачені назавжди.
Присвоєння статусу міста-заповідника допоможе збільшити фінансування міста та реставрувати унікальні пам’ ятники історії для нащадків.” – зазначається в петиції.

Повідомляє mynizhyn.com

Треба зазначити, що робота в цьому напрямку ведеться багато років. Отримання Ніжином статусу міста-заповідника це ефективний засіб збереження не лише окремих пам’яток, а й цілісних історико-культурних комплексів, яких в нашому славетному місті безліч.
Всім, хто любить своє місто, хто бажає покращення зовнішнього вигляду історико-архітектурних пам’яток Ніжина, зростання туристичної привабливо та головне надходження додаткових коштів у вигляді державних субвенцій для розвитку та впорядкування історико-культурної інфраструктури варто перейти ЗА ПОСИЛАННЯМ та ВІДДАТИ СВІЙ ГОЛОС!
За 77 днів необхідно зібрати 25 тис. голосів!
Проголосувати можна за посилання https://petition.kmu.gov.ua
Фото nezhatin
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь