Благодійний фонд Сергія Тігіпка допоміг придбати апарат УЗД для Талалаївської лікарні

 

 

 

 

Впродовж 2020 року Благодійний фонд Сергія Тігіпка виділив понад 15 млн грн на допомогу медичним закладам України. Левова частина коштів була перерахована для лікарень Чернігівської області.

Наприкінці січня приємна подія сталася у Талалаївській центральній лікарні. Саме 22 січня тут розпочав працювати новий апарат ультразвукової діагностики. Головний лікар медичного закладу Анатолій Михайлюк постійно зосереджував увагу керівників району, депутатського корпусу на тому, що однією з умов отримання пакету послуг на функціонування стаціонарних відділень у ЦРЛ, є наявність і забезпечення роботи УЗД. Тому протягом 2020 року за рахунок селищної ради та допомого Благодійного фонду Сергія Тігіпка вдалося зібрати відповідні кошті в сумі понад 1,5 млн грн. Лише на початку 2021 року спеціалістам постачальника вдалося встановили програми та запустили апарат в роботу. І — нарешті він запрацював!

На цю святкову події були запрошені гості — селищний голова Юрій Величко його заступники та генеральний директор ТОВ «ТАС Агро Північ» Анатолій Коваль. Вони вітали колектив лікарні із значимою подією.

Юрій Величко пообіцяв, що й надалі питання забезпечення лікарні сучасним обладнанням і апаратурою не буде поза його увагою.

Головний лікар центральної лікарні Анатолій Михайлюк від імені всього колективу подякував за розуміння ситуації керівникам громади, благодійникам і депутатам. Адже до цього лікарі, які проводили УЗД, працювали на портативному апараті, програмне забезпечення якого не відповідає вимогам обстеження в умовах лікування в стаціонарах.

«Новий апарат УЗД середнього класу, його виробник — Південна Корея. На даному етапі наші фахівці вже проводять діагностику органів черевної порожнини (печінки, жовчного мiхура, підшлункової залози, селезiнки), а також нирок та сечового міхура. Найближчим часом проводитимуть також УЗД щитоподібної та молочних залоз. На обстеження хворих направляють як лікарі центральної лікарні, так і сімейної медицини.

Пацієнти є тут (адже обстеження проводили постійно і до цього на портативному апараті) щодня. На жаль, люди не перестають хворіти… Звичайно, кожен із нас має свій вибір, куди йому звертатися у випадку якоїсь хвороби (не звертатися нікуди — це теж вибір). А от можливостей якісно обстежитися на місці стало більше», – підсумував Анатолій Михайлюк.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь