На Чернігівщині виявлено фальсифіковану горілку на майже 400 тисяч гривень

 

 

 

 

Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури слідчими слідчого управління ГУ ДФС у Чернігівській області розслідується кримінальне провадження за фактом незаконного виготовлення та збуту алкогольної продукції (ч. 3 ст. 204 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що група мешканців міста Чернігова організувала діяльність з незаконного виробництва лікеро-горілчаних виробів та подальший їх продаж через торгівельні мережі області, а також мережу «Інтернет», зокрема шляхом розміщення оголошень в закритих групах мобільних додатків миттєвих повідомлень «Viber» та «WhatsApp».

На підставі ухвал Новозаводського районного суду м. Чернігова, 29.01.2021 слідчими та оперативними співробітниками фіскальної служби проведено 10 обшуків приміщень та транспортних засобів, які використовувались для виготовлення, накопичення та транспортування незаконно виготовленої алкогольної продукції. За результатами проведених обшуків з незаконного обігу вилучено:

1080 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв в скляній тарі та в тарі «bag-in-box», без марок акцизного податку, орієнтовною вартістю 195 тис. грн.


940 літрів спирту орієнтовною вартістю 190 тис. грн.

пластикові ємності із залишками рідини з характерним запахом спирту, спиртометри, лійки, обладнання для виготовлення алкогольних напоїв, фурнітура орієнтовною вартістю 15 тис. грн.

Всього вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 400 тис. грн.

Рішення у провадженні буде прийнято після проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів.

Слідство за вказаним фактом триває.

Джерело: Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь