Видурювали гроші навіть у іноземців: на Чернігівщині викрили шахрайський call-центр

 

 

 

 

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Чернігівській області провели обшук у приміщенні шахрайського call-центру.

Там правоохоронці виявили десятки ноутбуків, 4G модемів, мобільних телефонів, банківських карток, сімкарт українських мобільних операторів та чорнові записи.Як встановили полісмени, підозрювані використовували SIP телефонію. Шахраї дзвонили не лише українцям, а й іноземцям. Вони представлялися співробітниками банків та запевняли громадян, що треті особи зняли гроші з їхніх карток. Розповідаючи заздалегідь продумані легенди, входили до них в довіру.

За однією з таких вигаданих історій громадянам розповідали, що їхні прізвища фігурують у кримінальному провадженні. Щоб нібито якомога швидше укласти договір із адвокатом та погасити державні витрати, громадяни мали виконати покрокові вказівки шахраїв. Зокрема, перерахувати гроші на конкретний електронний гаманець.

В організації незаконної діяльності обґрунтовано підозрюються 45-річний прилучанин та два іноземці 41-го та 43-х років. Для своєї діяльності вони винайняли житло у селі неподалік обласного центру.

Триває досудове розслідування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь