Шахрайські плани не спрацьовують: люди вже навчилися давати їм відсіч. Як саме?

 

 

 

 

Поліцейське відпрацювання з метою профілактики шахрайств дає свої позитивні результати. Докладніше про це на щотижневій оперативній нараді 08 лютого розповіла начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції І. Музиченко.

Через кілька тижнів активного поширення інформації про шахрайські схеми, до поліції громадяни звертаються щоб розказати про те, як вони НЕ потрапили на гачок шахраїв та як дали їм зрозуміти, що грошей своїх не віддадуть.

Дзвінки такі отримуємо не лише від містян, а і з невеличких сіл, де поліцейські спільно з листоношами провели бесіди з людьми похилого віку.

Одна бабуся із с. Рівчак-Степанівка колишнього Носівського району (а тепер Ніжинського) розповіла, що вночі їй зателефонували та сказали, що її син потрапив у біду. Жінка не розгубилася та ввічливо попросила незнайомця почекати пару хвилин, доки вона зателефонує синові, що і зробила. Зрозуміло, що більше її ніхто не турбував.

А 22-річна ніжинка вчасно зрозуміла, що невідомий чоловік, який подзвонив та просив назвати дані нібито заблокованої картки, зовсім не представник «Ощадбанку», а шахрай і поклала слухавку. Про спробу ввести її в оману дівчина повідомила до поліції.

Фото ілюстративне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь