На території майбутнього будівництва Ніжинського елеватора заклали “капсулу часу”

 

 

 

 

Сьогодні, 9 лютого, міський голова Олександр Кодола провів зустріч з Надзвичайним та Поважним Послом Швеції в Україні Тобіасом Тибергом і президентом Шведської бізнес-асоціації Богданом Сенчуком, головою Чернігівської обласної ради Оленою Дмитренко та керівним складом Баришівської Зернової Компанії Grain Alliance.

Поважна делегація прибула до Ніжина з нагоди початку будівництва другої черги Ніжинського елеватора ТОВ Баришівської Зернової Компанії Grain Alliance.

Під час урочистостей відбулась церемонія підписання «листа у майбутнє» усіма учасниками зустрічі та закладення «капсули часу» на території майбутнього будівництва елеватора.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що міжнародне партнерство та іноземні інвестиції для нашого Ніжина та країни загалом нині, в період, ускладнений пандемією коронавірусу, є надзвичайно важливими. Адже надходження інвестиційних коштів дає змогу працювати економіці, налагоджувати нові зв’язки для розвитку бізнесу та виводити Україну на новий рівень співпраці з країнами Європейського союзу.
Наприкінці 2019 року Баришівська Зернової Компанії Grain Alliance отримала кредит в 10 млн євро від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) спільно з Тайванським Міжнародним фондом.

Дані кошти були направлені на оновлення парку сільгосптехніки та на розбудову елеваторів.

У 2021 році компанія планує розширити потужності Ніжинського елеватора – загальна потужність одночасного зберігання зерна збільшиться з 24 тис тонн до 70 тис.

Слід зазначити, що, відповідно до проекту, компанія зможе втричі збільшити свої потужності. При цьому буде додано новий теплогенератор, що працює та твердому паливі. Буде встановлена сушарка з додатковими пристроями шумозаглушення і пилеочищення.

«Ми пишаємося тим, що наша мета зменшити викиди парникових газів в атмосферу при одночасному збільшенні продуктивності власного виробництва отримала підтримку ЄБРР і Тайванського міжнародного фонду співробітництва і розвитку. Ця позика на 7 років також показує, що ми є довгостроковим інвестором зі стійкою спрямованістю на українське сільське господарство», – заявив голова правління Grain Alliance АВ Йохан Дамне.

nizhynrada

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь