У Ніжині презентували книгу Антона Санченка «Круз та Лис: напередодні». Фото

 

 

 

 

10 лютого в приміщенні Меморіального будинку-музею Юрія Лисянського відбулася презентації книги Антона Санченка «Круз та Лис: напередодні».
Повідомляє Нежатин.
 У гості до нашого славного Ніжина завітав Антон Віталійович Санченко – український письменник-мореніст, перекладач, блогер, видавець, розробник інформаційно-пошукових і аналітичних систем, куратор конкурсу морської прози ім. Ю. Лисянського “Мателот”.
Антон Віталійович – автор ряду таких книг на морську тематику, а одну із його робіт – переклад романа Дена Сіммонса «Терор» було визнано на Львівському книжковому форумі-2019 найкращим сучасним перекладом.
Тематикою кругосвітньої подорожі Юрія Лисянського Антон Санченко зацікавився у 2015 р. За його ініціативою у 2019 р. вийшло перше повне українське видання книги Ю.Лисянського “Навколосвітня подорож на шлюпі «Нева».
В основу цього видання було покладено ніжинський варіант оригінального двотомника Ю.Лисянського, виданого у 1812 р., який зберігається у Музеї рідкісної книги НДУ імені Миколи Гоголя.
А у 2019-2020 р. Антон Санченко розпочав роботу над трилогією, присвяченою життю Юрія Лисянського.
У 2020 р. вийшла перша її частина «Круз та Лис: напередодні». І її перша презентація відбулася саме тут, у приміщенні Меморіального будинку-музею.
На заході були присутні заступник міського голови С. Смага, секретар ради Ю. Хоменко, депутати міськради В. Мамедов, Н. Радченко, директор Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського Г. Дудченко, науковий співробітник  Ніжинського краєзнавчого музею імені І. Спаського О. Морозов, працівники культури, ніжинські поціновувачі творчості А. Санченко.
Секретар ради Ю. Хоменко привітав Антона Віталійовича у нашому багатому історичними постатями місті й підкреслив, що буде докладено зусиль, щоб у цьому приміщенні працював музей, це буде ще одна з перлин Ніжина.
Під час презентації митець розповів про особливості написання твору та цікаві робочі моменти. Цікаво, що значну частину матеріалу до цієї книги було зібрано саме у Ніжині. І дія роману відбувається також у рідному місті Ю. Лисянського, нашому Ніжині.
Зараз триває робота над другою частиною трилогії.
 Фото Нежатин

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь