В Україні триває снігопад. У Києві та Львові пробки, а рух деякими дорогами в семи областях обмежено

 

 

 

 

В Україні  спостерігається погіршення погодних умов – триває снігопад, що утруднює рух транспорту і роботу електростанцій. Деякі міста забороняють в’їзд великогабаритного транспорту, а в аеропортах через негоду скасовують рейси.

Які прогнози?

В Укргідрометцентрі повідомляють, що нині в західних, центральних, а також Житомирської, Київської, Чернігівської областях спостерігається значний сніг, хуртовини, снігові замети. У Рівненській, Волинській та Львівській областях очікується 30-40 см снігу.

В Укргідрометцентрі попереджають: в найближчі дні погода не зміниться. У більшості областей буде сніг і мокрий сніг.

10 і 11 лютого вдень очікується  від 3 ° С морозу до 3 ° С тепла. Наприклад, на півночі України вночі буде 9-16 ° С морозу, а вдень – 3-8 ° С морозу.

Рух транспорту 

Через негоду рятувальники закликають утриматися від поїздок на автомобілях, а також просять власників автомобілів не залишати транспорт уздовж доріг, щоб не заважати снігоприбиральної техніки. У Держслужбі з надзвичайних ситуацій кажуть, що рятувальники відбуксирували 35 транспортних засобів і допомогли 75 людям.

В «Укравтодорі» повідомляють, що в Житомирській, Чернігівській, Волинській, Рівненській, Київській, Черкаській та Полтавській областях ввели обмеження на рух транспорту. Так, в Києві, Львові та Полтаві тимчасово заборонили в’їзд вантажівок.Водіям великогабаритного транспорту радять користуватися майданчиками для відстою, розташованих уздовж державних доріг. Де вони знаходяться, позначено на карті Google.

У Києві через негоду утворилися пробки.

За даними Google Maps, ускладнено рух центральними вулицями – зокрема, по бульвару Шевченка, Лесі Українки, по Хрещатику, Великій Житомирській, Набережно-Хрещатицькій, проспекту Перемоги.

Пробки також утворилися і у Львові.

Станом на 16:00 в звичайному режимі працюють аеропорти і залізничний транспорт. У той же час увечері 7 лютого Міжнародний аеропорт «Львів» повідомляв про скасування рейсів в Стамбул і Бориспіль, а вранці 8 лютого затримувалися рейси з і до Мінська. Аеропорт «Бориспіль» попереджає про можливі зміни в розкладі через негоду. Оновлене: станом на 18:46 У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що в Чернівцях і Вінниці через погану погоду не працюють аеропорти.

Прибирання снігу 

У ГСЧС повідомили, що для ліквідації наслідків негоди залучили 2 200 чоловік і 1 670 одиниць техніки, в тому числі від «Укравтодору» працюють 2 097 чоловік і 1 637 одиниць техніки.

Крім того, рятувальники кажуть, що жоден населений пункт не знеструмлено через негоду. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що дорожники і бригади комунальників працюють в посиленому режимі. За його словами, з ночі в столиці розчищають сніг 450 одиниць спецтехніки і понад 60 бригад по ручному прибиранні.

Крім того, в Рівненській області в деяких школах припинили навчання через негоду.

В області 29 з 242 шкільних автобусів не змогли виїхати за снігопаду. У Тернопільській області 10 шкіл перевели на дистанційне навчання, оскільки також не змогли виїхати шкільні автобуси, – передає «Громадське».

Що робити в таку погоду?

Комунальні служби просять водіїв не залишати машини на узбіччях, тротуарах і крайніх смугах доріг, щоб не заважати снігоприбиральної техніки. В патрульної поліції попереджають, що машини, які будуть заважати розчищенню, евакуюють.Для тих, хто хоче дізнатися про стан проїзду автошляхами, цілодобово працює гаряча лінія: (044) 287-11-40. А якщо ви потрапили в скрутну ситуацію – телефонуйте на спецлінію поліції за номером 102. Також водіям нагадують, як вести себе на дорозі під час ожеледиці: витримуйте дистанцію між автомобілями, пересувайтеся по слизькій дорозі на мінімальній швидкості; паркуйте авто так, щоб не заважати снігоприбиральної техніки;під час їзди не робіть різких маневрів;наближаючись до пішохідних переходів, знижуйте швидкість;враховуйте попередження відповідних служб.

Поради для пішоходів:

За матеріалами hromadske.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь