Снігом накрило всю Україну: всі міста потерпають від снігових заметів

 

 

 

 

В Україні тривають снігопади, що розпочалися 8 лютого. У семи областях обмежений рух транспорту, понад 200 населених пунктів залишилися без струму через негоду, а у Києві, Львові та Харкові — затори, повідомляє hromadske.ua.

За даними синоптиків, небезпечні погодні умови – в усіх областях, крім Закарпатської, Одеської, Миколаївської, Херсонської.

Київ засипає снігом. У «Київавтодорі» повідомили, що 459 одиниць техніки та 246 комунальників вночі очищали Київ від снігу. Через те, що сніг не припиняється, розчищені дороги й тротуари швидко засипає знову, тому прибирати сніг доводиться повторно.

Рятувальники столиці кажуть, що відбуксували 41 вантажний автомобіль на безпечні ділянки дороги. Крім того, на дорогах міста встановили вісім мобільних пунктів обігріву.

Поліція у Києві вивела на дороги бронетранспортери, щоб діставати автомобілі, які потрапили у снігові замети.

Через негоду влада Києва оголосила, що 11 і 12 лютого всі дитячі садки і школи міста будуть закриті. Рішення аргументували тим, що в найближчі дні погодні умови погіршаться, а кількість опадів збільшиться.

“Техніка і комунальники працюють на межі можливостей, але негода не відступає і, на жаль, прогноз на найближчі дні невтішний”, – заявив виконувач обов’язків першого заступника керівника КМДА Валентин Мондриївський, пише www.bbc.com.

Також 11 лютого із 7:00 діє тимчасове обмеження в’їзду великогабаритного транспорту до Києва. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

“Таке обмеження дозволить мінімізувати виникнення заторів на автошляхах та забезпечити рух снігоприбиральної техніки. Великогабаритний транспорт пускатимуть до міста залежно від погодних умов та ситуації на дорогах”, – йдеться в повідомленні.

Також і влада Львова ухвалила рішення з 10 лютого на час негоди не пропускати великогабаритний транспорт у місто, за винятком того, що забезпечує його життєдіяльність. Таке рішення ухвалив міський штаб з оперативного реагування щодо негоди.

А освітяни опитують батьків, щоб визначити форму навчання на два найближчі дні (radiosvoboda).

Крім того, у Львові в неділю ввечері через снігопади скасували низку авіарейсів.

У Рівному для розчищення міста від снігу залучають військову техніку.

Спецтехніка важкої прохідності відбуксирувала зі снігових заметів тролейбуси, рятувальники надали аналогічну допомогу для десятьох вантажівок, що застрягли у снігових заметах і не могли самостійно рушити з місця. Разом з рятувальниками допомогу автівкам надавали активісти ГО 4х4, патрульні, поліція та інші. Начальник управління ЖКГ міста В. Пилипчук заявляв, що залучатимуть для допомоги приватну техніку, адже кількості наявної у них комунальної для боротьби із такою стихією недостатньо. (за матеріалами suspilne.media)

Якщо говорити про Ніжин, то і у нашому місті господарює зима, з її холодним і сніжним циклоном. Сніжить уже котрий день, але ніжинці об’єднуються в боротьбі з негодою. Так, учора в місті відбулася загальна міська зимова толока, на якій жителі нашого міста дружно взяли до рук лопати і весело, з посмішкою боролися з негодою, чистивши вулиці Ніжина.

Так, у порівнянні з іншими містами, в Ніжині є проблеми, але міська влада і жителі намагаються  вирішити їх своїми силами.

Для прибирання міста від снігових заметів у Ніжині максимально задіяна вся наявна техніка! Це не лише та, якою розпоряджаються комунальні підприємства, а й спецтехніка усіх інших підприємств: МНС, водне господарство, підприємств, які займаються ремонтом доріг.

Пам’ятаємо, що наш спільний обов’язок – забезпечити в місті безпечне пересування громадян та транспорту. І тоді ніяка негода Ніжин не злякає!

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь