Сніг у Ніжині вантажать і вивозять. Куди? Фото

 

 

 

 

Ніжин рішуче прибирають від снігових заметів. Сніг, особливо з центральної частини міста, комунальники вивозять вантажівками за місто, пише КП «ВУКГ».
Куди саме його везуть? За словами головного інженера підприємства Сергія Баканова, сніг вивозять на спеціально відведені місця, віддалені від житлової забудови.
Такі майданчики для снігу розташовані на місцевому полігоні. Тож вони (майданчики) безпечні. Вони не близько до житла. Передбачається якраз, що вони можуть нормально танути. Більше того, коли сніг вивантажується, він вже спресований і тому тане набагато повільніше, ніж буде танути в місті. Завжди сніг на таких майданчиках тане ще два тижні після того, як його взагалі вже немає в місті.
А кілька років тому, пам’ятаємо, кучугури снігу “сортували” біля Остра. Своєю думкою з цього приводу з журнавлістами сайту “Нежатин” поділився доцент кафедри біології НДУ ім. М. Гоголя Пасічник Сергій Валентинович: “Важливим є хімічний склад реагентів, що сиплють проти ожеледиці.
Це зазвичай хлориди, калію та натрію, тобто сіль звичайна, що не є добре для річки, особливо пам’ятаємо, в якому стані наш Остер. Крім того різні види сміття, яке вочевидь захоплюють при вивозі снігу. Все це теж буде скидатися в річку.
Але в цілому я не вважаю цю проблему великою. Наприклад я знайшов на сайті Київської адміністрації дані, що за 11 лютого з Києва вивезли всього 4 тони снігу. Це насправді мізер в порівнянні з об’ємом води, що за добу скидає така річка як Дніпро.
В Ніжині об’єм вочевидь менше. Але зрозуміло, що скидання снігу в Остер – не кращий варіант”.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь