Ніжин “запросив на каву” представників Латвії та Грузії

 

 

 

 

Ніжин, Прейлі, Озургеті: творчий діалог

12 лютого у малій залі Ніжинської міської ради відбулася онлайн зустріч в рамках міжнародного проєкту «Запрошуємо друзів на каву», в якій взяли участь міста Ніжин (Україна), Прейлі (Латвія), Озургеті (Грузія).

Тема зустрічі – презентація культурного потенціалу дружніх міст.

Дружні зв’язки Ніжина з Латвією започатковано ще у 2014 році, коли Олександр Кодола, як народний депутат Верховної Ради України, керував групою міжпарламентських зв’язків між Україною та Латвією. А нещодавно до спілкування приєдналося місто Озургеті.

Участь в онлайн заході взяли участь заступники міського голови Федір Вовченко, Ірина Грозенко, Сергій Смага, депутатка Ніжинської міської ради Наталія Радченко, начальник управління культури і туризму Ніжинської міської ради Тетяна Бассак, керівники установ та представники громадськості міста. Організатор заходу — голова громадської організації «Ліга «Ділова жінка»» Тамара Стратілат.

Начальник управління культури й туризму Ніжинської міської ради Тетяна Бассак познайомила слухачів зі структурою культурно-мистецьких закладів Ніжина та основними напрямками їх роботи.

Заслужений працівник культури України, директор Ніжинської дитячої хореографічної школи Галина Тимошенко представила свій навчальний заклад. Яскравим доповненням до розповіді став відеоролик з фрагментами концертних номерів за участю колективів школи.

З цікавістю переглянули відео про Прейлі та Озургеті, познайомилися з творчими напрацюваннями мистецьких закладів цих міст. Так, кожне місто має свою унікальність, неповторність, збережені та пронесені через століття народні традиції. Про це розповідали мер Прейлі Марута Плівда її заступник Юрис Желвіс, начальник відділу інвестицій Еліта Єрмолаєва, інші посадові особи Прельского самоврядування. Також, цікавими були розповіді про досягнення міста Озургеті, про які розповідали Нана Тавтумадзе — керівник Апарату Сакребуло Озургетского маніципулітету, Гія Мамакаішвілі – керівник фінансово -бюджетної служби, Таріел Каландадзе – директор школи, Катерина Мгеладзе – керівник відділу по зв’язках з громадськістю. Як завжди, в зустрічі взяла участь Агіта Капужа, радник в справах ЄС, голова представництва Прибалтійських країн в Брюсселі.

Учасники творчого діалогу акцентували на тому, що в умовах пандемії вимушені працювати дистанційно і всі сумують за живим спілкуванням, концертами, виставками, театральними постановками.

Джерело: nizhynrada.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь