Кращі ніжинські учні та студенти матимуть фінансову підтримку

 

 

 

 

Нещодавно на засіданні виконавчого комітету Ніжинської міської ради було прийняте рішення “Про затвердження кандидатур на отримання стипендій обдарованою учнівською та студентською молоддю Ніжинської міської територіальної громади на І півріччя 2021 року». Наступні 6 місяців 2021 року 8 найкращих представників з числа учнів та студентів нашої громади будуть мати фінансову підтримку від Ніжинської міської ради для розвитку своїх талантів, розширення своїх можливостей, досягнення нових успіхів.

ДОВІДКА: розмір студентської стипендії (для студентів навчальних закладів 1-4 рівнів акредитації) становить 1500,00 грн. (для порівняння, розмір студентської стипендії у 2020 році становив 1200,00 грн.); учнівська стипендія (для учнів загальноосвітніх шкіл міста) – 1000,00 грн. (у 2020 році – 950 грн.).

Знайомимось:
1. Гузь Анастасія Євгенівна, студентка ІІІ курсу факультету іноземних мов Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Вона бере активну участь у всіх заходах факультету іноземних мов та університету, має активну життєву та громадянську позицію, сприяє розвитку студентського самоврядування шляхом залучення студентської молоді до усіх процесів, які відбуваються в університеті. Постійно працює над підвищенням професійного рівня, про що свідчить її опанування курсом «English for workplace» (лютий-червень 2020), який проводився в Ізраїлі.

Анастасія користується повагою серед студентів академічної групи і факультету, зарекомендувала себе активним членом студентської ради факультету іноземних мов. Окремо слід наголосити на роботі прессектору студентської ради факультету, який вона очолює, надаючи вичерпну інформацію на стендах, де завжди можна дізнатися про всі події, що відбуваються на факультеті. Студентка пропонує інноваційні ідеї щодо проведення дискусійних клубів, які проводяться на факультеті іноземних мов, сприяє організації дозвілля студентської молоді в гуртожитку. Студентка захоплюється музикою, іноземними мовами, візуальним дизайном, вміло застосовує власні креативні ідеї. Її оптимістичні погляди на життя, лідерські якості, вміння знаходити спільну мову з оточуючими допомагають їй згуртувати студентський колектив.

Анастасія – має корпоративні сторінки у соціальних мережах, проводить тренінги та творчі вечори в місті. Студентка займається волонтерською діяльністю, організовує заходи в Центрі соціальної реабілітації, співпрацює з волонтерською організацією Червоний хрест.

2. Сергієнко Анна Олександрівна, студентка ІІ курсу факультету агротехнологій та економіки ВП НУБіП «Ніжинський агротехнічний інститут».

Має відмінні успіхи у навчанні, зокрема займається дослідницькою роботою (диплом ІІІ ступеня за участь у ІІ Міжрегіональній науково-практичній конференції «Харківський осінній марафон психотехнологій»), тому й постійно бере участь як у всеукраїнських, так і у міжнародних науково-практичних конференціях. Є призером ІІ етапу ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, де посіла друге місце (м. Чернігів, 2020 р.). За період навчання зарекомендувала себе як ініціативна та творча студентка, з організаторськими здібностями та чіткою громадянською позицією, є членом Вченої ради інституту. Активна учасниця всіх заходів, що проводяться в інституті. Сергієнко А. О. ерудована, відповідальна, цілеспрямована, комунікабельна. Усі поставлені завдання виконує вчасно та ретельно. З повагою ставиться до старших, дослухається до мудрих порад наставників, уміє знаходити спільну мову з одногрупниками. Має авторитет серед студентів. Відомості про наукову та навчальну роботу:

  1. Участь у ІІ етапі ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та зайняте ІІ місце, 2020 рік.
  2. Участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Сучасний стан та перспективи розвитку аграрної сфери в Україні», 2020 рік.
  3. Участь у Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Інноваційний розвиток та безпека підприємств в умовах неоіндустріального суспільства», 2020 рік.
  4. Участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Сталий розвиток аграрної сфери: інженерно-економічне забезпечення»,2020 рік.
  5. Участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Перспективи та шляхи розвитку аграрної науки в Україні», 2020 рік.
  6. Участь у Всеукраїнській студентській науково-практичній інтернет-конференції «АРВАТІВСЬКІ ЧИТАННЯ – 2020», 2020 рік.
  7. Участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Інноваційно-технологічні шляхи розвитку агропромислового комплексу України», 2020 рік.

3. Карпинська Сніжана Миколаївна, студентка ІІ курсу спеціалізації Лікувальна справа Ніжинського фахового медичного коледжу.

За період навчання у коледжі  Карпинська Сніжана проявила себе як обдарована, творча особистість у багатьох напрямках навчальної і громадської діяльності. При цьому її вирізняють надзвичайна ініціативність, висока відповідальність, захопленість своєю справою.

У навчанні студентка є наполегливою, працелюбною, дисциплінованою, на всіх заняттях з різних дисциплін демонструє глибокі знання. Сніжана проявляє особливу зацікавленість до вивчення медицини. Студентка постійно бере активну участь у студентських конференціях, семінарах, круглих столах, конкурсах та олімпіадах, в яких займає призові місця. Цьогоріч стала призеркою онлайн олімпіад з дисциплін Історія України, Біології, Української мови, Основ латинської мови з медичною термінологією. Сніжана виконує обов’язки старости групи, є активним членом студентського самоврядування. До своїх обов’язків ставиться добросовісно і відповідально. Має гарні організаторські здібності. Карпинська Сніжана постійно проводить роботу зі студентами групи щодо активізації участі студентів у позааудиторній роботі та у загальноколеджевих заходах. За останній період брала участь в організації та проведенні флешмобу  до Дня вишиванки, годин спілкування до Дня пам’яті голодомору та політичних репресій, до річниці прийняття Загальної декларації прав людини  «Права та обов’язки  медичних працівників»,  юридичного брифінгу «Кримінальна відповідальність неповнолітніх». Карпинська Сніжана ­- талановита особистість, свої творчі здібності проявляє у танцях, являючись вихованкою Зразкового хореографічного ансамблю «Арабеск» Ніжинського Будинку дітей та юнацтва. Протягом минулого року виборювала першість у Всеукраїнському Хореографічному конкурсі «Моя Україна» – І місце, Всеукраїнському фестивалі хореографічного мистецтва «Територія танців» – І місце. Сніжана має талант до виразного літературного читання. У 2020 році вона стала призеркою щорічного загальноколеджевого конкурсу «Поетична студія», присвяченому творчості Л.Костенко (посіла ІІІ місце). Карпинська С.М. є висококультурною особистістю, яка проявляє почуття міри і такту у взаємостосунках. Студентка товариська, доброзичлива і має багато друзів. Серед викладачів та студентів користується повагою, створює навколо себе сприятливий психологічний мікроклімат.

4. Пампура Юлія Миколаївна, студентка ІV курсу спеціалізації «Народна хореографія» КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької».

Має хороші музичні здібності, гарні фізичні дані, володіє чудовою ритмікою. Своє мистецьке життя почала ще в Ніжинській дитячій хореографічній школі, де навчалася з лютого 2009 року по 2017 роки. Розвивати свій талант в хореографії Юля продовжила, пов’язавши своє життя вже з професійною освітою, вступивши до коледжу (клас викладача Марченка М.В. і Барадуліної Л.О.). Протягом навчання в коледжі зарекомендувала себе, як дуже старанна,  наполеглива, відповідальна і творча студентка, яка постійно підвищує свій фаховий рівень. Вимоглива до себе та однокурсників. Юлія є солісткою народного ансамблю танцю «Ніжин». Професійно володіє усіма партіями репертуарних танців хореографічного колективу, тому в непередбачуваних ситуаціях може замінити будь-якого виконавця. У складі ансамблю брала активну участь у: ХІІІ Міжнародному фестивалі-конкурс хореографічного мистецтва «Зеленсвіт» (м. Харків, 2020р.); Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Обдарована молодь 2018» (м.Полтава, 2018р.); ХІІ Всеукраїнському літературно-мистецькому святі «Качанівські музи» (с. Качанівка, 2018р.); Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Танцювальний оберіг»; VI Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної хореографії імені Павла Вірського. (м.Чернігів, 2019р.); ІІІ обласному конкурсі хореографічного мистецтва «Терпсихора об’єднує таланти» (м. Чернігів, 2019 р.); щорічному конкурсі коледжу «Кращий за професією».

Постійна учасниця щорічних міських заходів, Покровського ярмарку. Наразі Юля уміло поєднує навчання з роботою і є керівником Зразкового дитячого танцювального колективу «Лілея» Мринського будинку культури. Стримана, скромна, ввічлива, толерантна, ініціативна. Користується авторитетом серед студентів та викладачів коледжу.

5. Сайпашев Євген Олександрович, учень ІІІ курсу групи 1803, спеціальність «Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування, електрогазозварник, водій автотранспортних засобів», ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області».

За час навчання Євген зарекомендував себе здібним, організованим, сумлінним і відповідальним учнем. Він має зразкову поведінку і хороші успіхи у навчанні. Активно допомагає одногрупникам на уроках, неконфліктний, щирий. У групі користується повагою і авторитетом. Жвавий, доброзичливий, тактовний, вихований, чемний. На навчальних заняттях працездатний, зосереджений і уважний. Євген дуже дисциплінований та упевнений у собі. Багато уваги приділяє вивченню предметів профтехциклу, цікавиться сучасними зварювальними технологіями та обладнанням. 11 вересня 2020 р. став переможцем ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної освіти  закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області з професії «Електрогазозварник». Своїм успіхом у конкурсі Євген прославив Ніжинський професійний аграрний ліцей та Регіональний навчально – практичний центр зварювальних технологій, що діє на базі ліцею, на всю Чернігівську область. Євген бере активну участь у громадському  житті ліцею, він є одним із лідерів учнівського самоврядування. Євген допитливий, активно займається самоосвітою. Хлопець багато читає, є лідером бібліотечного активу ліцею. Брав участь у проведенні обласної онлайн-акції «#Живакнига» та флешмобі «#Новорічна мозаїка», які проводилися з – поміж учнів ПТНЗ Чернігівської області за ініціативи  НМЦ ПТО ЧО. В позаурочний час відвідує секцію «Художнє зварювання», має здібності до технічної творчості. Цікавиться новітніми технологіями зварювання, разом із одногрупниками та майстром в/н відвідує виставки фірми «Fronius». Євген має серйозні професійні плани на майбутнє. Користується повагою серед викладачів і авторитетом з-поміж одногрупників.

6. Даниш Богдан Олександрович, студент ІІІ курсу відділення технічно-енергетичних систем та засобів автоматизації ВП НУБіП «Ніжинський агротехнічний коледж».

Даниш Б.О. за час навчання зарекомендував себе дисциплінованим та старанним студентом, рівень його знань оцінюється на «відмінно» та «добре». У процесі навчання постійно удосконалює теоретичні та практичні навички, навчальні заняття відвідує регулярно. Особливо цікавиться та має досягнення в галузі енергетики та електронних пристроїв. Є активним учасником гуртка «Технічна творчість» за що неодноразово був відзначений не лише на рівні коледжу, а й університету. Репрезентує свої науково-технічні досягнення школярам міста на профорієнтаційних заходах.

Добросовісно та своєчасно виконує всі громадські доручення, бере активну участь у громадському житті групи та закладу освіти. Допомагає у зміцненні матеріально-технічної бази коледжу та інституту. Активний, цілеспрямований, відповідальний, врівноважений, доброзичливий, чесний, самостійний в судженнях, поважає інших і вимагає поваги до себе, має почуття власної гідності.

Має гарну фізичну підготовку. Є багаторазовим чемпіоном та призером всеукраїнських і обласних змагань з легкої атлетики. Протягом 2020 року отримав 16 призових місць: Чемпіонат Чернігівської області, м. Бровари (16 січня) 1000 м – І місце, 3000 м – І місце; Всеукраїнські змагання, м. Київ (6 лютого) 3000 м з/п – ІІІ місце; Всеукраїнські змагання, м. Гребінка (21 лютого) 1500 м – ІІ місце, 3000 м – ІІ місце; Всеукраїнські змагання, м. Бахмач (22 серпня) 3000 м – ІІ місце; Чемпіонат м. Чернігова (14-15 вересня) 3000 м – І місце; Всеукраїнські змагання, м. Петропавлівська Борщагівка (20 вересня) 5000 м – ІІ місце; Чемпіонат м. Чернігів (24 вересня) – ІІ місце; Чемпіонат Чернігівської області, м. Чернігів (1-2 жовтня) 1500 м – І місце, естафета 4*400 м – ІІ місце; Чемпіонат Чернігівської області з кросу, м. Чернігів (8 жовтня) 3000 м – І місце, естафета 4*400 м – ІІ місце; Чемпіонат м. Чернігова (1 листопада)  6000 м – І місце; Всеукраїнські змагання, м. Петропавлівська Борщагівка (8 листопада) 5000 м – ІІІ місце.

Учнівська молодь:

1. Лагодна Валерія Володимирівна, учениця 11 класу ЗОШ № 15.

Протягом 11 років навчання у школі демонструє високий рівень навчальних досягнень. Здібна, організована, цілеспрямована, креативна, приділяє велику увагу самоосвіті.

Валерія відрізняється активною життєвою позицією, є лідером у багатьох справах , тому що здатна брати на себе відповідальність за результати колективної діяльності. Дівчина є активним учасником учнівського самоврядування, являється медіатором шкільної служби порозуміння Міжнародного проекту «Мирна школа».

Інтереси Валерії різнобічні: професійно займається сучасною хореографією, тренується в КДНСШ у секції легкої атлетики, ведуча шкільних заходів з національно-патріотичного напрямку. Лагодна В. має вагомі успіхи з різних навчальних предметів. Розвинене логічне, аналітичне мислення дає дівчині змогу отримувати високі результати в інтелектуальних конкурсах, олімпіадах та змаганнях різних рівнів проведення. Творчий нестандартний підхід дає їй можливість виборювати призові місця: 2020-2021 н. р. – І місце у ІІ (міському) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури. 2019-2020 н. р. – диплом ІІІ ступеня у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури; І місце у ІІІ (обласному) етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика; ІІІ місце у ІІ (міському) етапі Всеукраїнської олімпіади з математики; учасниця ІV (загальнонаціонального) етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Г. Шевченка; учасниця І (обласного) туру Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської моложі «Українська революція: 100 років боротьби і надії»; учасниця ІV Всеукраїнського етапу Всеукраїнського фізкультурно-патріотичного фестивалю «Козацький гарт», IV місце у командному заліку.

2. Самойленко Валерія Миколаївна, учениця 9-А класу ЗОШ № 9.

Валерія зарекомендувала себе як старанна, дисциплінована, працелюбна, та уважна учениця. Має зацікавленість до навчання. Володіє навчальним матеріалом на високому рівні. Учениця має широкий кругозір, добре розвинуте логічне мислення. Виявляє зацікавленість до вивчення окремих предметів: англійської та української мови, літератури. Добре запам’ятовує навчальний матеріал. На уроках достатньо активна, поведінки не порушує, старанно виконує домашні завдання. Брала активну участь у шкільних, міських, обласних та всеукраїнських олімпіадах та конкурсах з цих предметів.

Весела, урівноважена, товариська та розсудлива. Правил поведінки завжди свідомо дотримується. Користується авторитетом серед однокласників та вчителів школи. Має такі досягнення та здобутки: диплом ІІІ ступеня ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури (2020 рік), ІІ місце в обласному етапі ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика (2020 рік), диплом І ступеня ІІІ Всеукраїнської інтернет-олімпіади «На Урок» з зарубіжної літератури (2019 рік), І місце у ІІ (міському) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики (2019 рік), ІІ місце у ІІ (міському) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови, диплом за перемогу у Міжнародному учнівському конкурсі юних істориків «Лелека» (2019 рік).

Відділ у справах сім’ї та молоді

Джерело: nizhynrada.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь